Haida Justerbart Gråfilter (49mm)

20881 - Haida Photo

Tyvärr, produkten har utgått ur vårt sortiment

Justerbart gråfilter kallas också ND-filter och används för att få rörelseoskärpa samtidigt som man kan ha ett kort skärpedjup. Filtret fungerar ungefär för kameran som ett par solglasögon gör för människoögat.

Filtret går att rotera vilket gör att du kan justera från motsvarande ND0.3 (2x) ned till ND2.7 (400x). Filterytan är något större än objektivets yta för att inte ge en vinjettering. Det innebär att den yttre gängan blir en storlek större, t.ex 49mm blir 52mm. 

Filtret tar bort ljus utan att nämnvärt påverka färg. Att använda gråfilter är ett alternativt sätt att styra exponeringen på. 

När man önskar att fånga en rörelse på bild är ett gråfilter ett utmärkt tillbehör. De används t.ex när man vill fotografera vatten, bilar, tåg osv. Vid fotografering av bilar vill man behålla känslan av att bilen rör sig när den åker förbi. Bilen ska ha fokus genom att vara skarp och bakgrunden vara oskarp. Detta åtgärdar du i vanliga fall enkelt med ett lägre bländartal men för att fånga rörelsen som bilen har kräver det en lägre slutartid och det slutar då med en överexponerad bild. Det är då gråfiltret kan hjälpa dig, det mörkar ner så att du kan behålla ditt låga bländartal och låga slutartid.

Specifikationer:
Filterdiameter: 49mm
Filterfaktor: 2x-400x
Material: Optiskt glas
Märke: Haida

Filtret levereras i en tålig plastask.
Utgått ur Haidas sortiment och ersätts med Pro II MC Justerbart gråfilter. 

Tipsa

Upptäck mer


0
0

Recensioner

Produkten har inga recensioner

Skriv en recension om produkten

Betyg:


Andra köpte också