Reflexskärm - Gråkort 18% & Vit56cm

Reflexskärm - Gråkort 18% & Vit56cm

12977-00 -

Tyvärr, produkten har utgått ur vårt sortiment

Gråkort & reflexskärm vit i ett. Gråkortet används för att få den perfekta vit- och färgbalansen. De kan användas för all sorts fotografering, ex. naturfotografering, porträttfotografering och makrofotografering. Den vita reflexsidan används för att reflektera extra ljus på motivet.

Reflexskärmen lättar upp skuggor och ger mer ljus på motivet. 

Många upplever sina fotografier som en aning tråkiga, färglösa och i fel vitbalans utan efterarbete. Många av dessa problem går att lösa i photoshop men det kan vara svårt att avgöra vilken färg som faktiskt är korrekt med blotta ögat. Ett alternativ för att lösa detta problem är gråkort som är enkla att använda och hjälper dig att få korrekt vitbalans, färgåtergivning och kontrast. 

Man kan även använda ett gråkort till manuell ljusmätning. Håll då upp kortet framför kameran så att det fyller hela bilden, titta på exponeringsmätaren och ställ in dina inställningar. Bilden ska nu bli korrekt exponerad. I vissa ljusförhållanden kan man behöva under- eller överexponera en aning. 

Den kombinerade reflexskärmen har ett handtag vilket gör det enkelt att reflektera ljus åt det håll man vill. Den viks ihop som en åtta för att ta mindre plats och förvaras i medföljande väska.

Hur använder jag ett gråkort?
Justera vitbalans före exponering: Se till att gråkortet fyller hela bilden genom att hålla det framför kameran. Välj inställningen anpassad vitbalans på din kamera och ta en bild på gråkortet i det befintliga ljuset. Använd sedan bilden som referens för din vitbalanseringen.

Justera vitbalans efter exponering: 
Ta en bild där gråkorten är med någonstans i bilden där du ska fotografera, det räcker med en bild där de är med på bild per plats du fotograferar på. Var noga att det inte finns några reflexer i gråkorten när du tar denna bild. Öppna sedan bilden i photoshop. I photoshop finns ett verktyg som heter "Nivåer" eller "Levels" på engelska. Öppna det och välj den grå pipetten och klicka på gråkortet som finns på bilden. Har du använt dig av vit och svart gråkort väljer du vit respektive svart pipett och klickar på korten i bilden. Du förklarar vad som är vitt, svart och grått i bilden för photoshop. Spara sedan inställningen för "nivåerna" och använd den på följande bilder du tog på denna plats. "Kurvor" kan även användas istället för "nivåer" i photoshop.     

Specifikationer för gråkort:
Mått: 56cm
Färg: Grå (18%)
Form: Rund
Antal: 1st 

Specifikationer för reflexskärm:
Mått: 56cm
Färg: Vit
Form: Rund
Antal: 1st 

En enkel väska medföljer som den kombinerade reflexskärmen kan förvaras i. 

Tipsa

0
0

Recensioner

Produkten har inga recensioner

Skriv en recension om produkten

Betyg:


Andra köpte också