Neutral Density filter/ ND-filter för objektivet

Anpassa
Filtrera här!

Filtrera produkter

Visar 47 produkter

Vad är ND-filter?

ND-filter, även kända som Neutral Density-filter, är oumbärliga verktyg för fotografer och filmskapare. Dessa filter minskar mängden ljus som når kamerans sensor utan att påverka färgbalansen. De används för att kontrollera exponeringen och skapa specialeffekter genom att justera ljusets intensitet.

Olika styrkor av ND-filter

ND-filter finns i olika styrkor och varumärken, inklusive Haida, JJC och K&F Concept. Här är en översikt över några vanliga filterstyrkor och deras användningsområden:

ND4-filter

ND4-filter minskar ljuset med 2 steg. Det används när du vill ha en mild reduktion av ljusets intensitet med minimal påverkan på exponeringen. Det är bra för att balansera exponeringen i ljusa miljöer.

ND8-filter

ND8-filter minskar ljuset med 3 steg. Det ger en något starkare reduktion av ljusets intensitet och används i situationer med starkt ljus, såsom vid landskapsfotografering under soliga förhållanden.

ND16-filter

ND16-filter minskar ljuset med 4 steg. Det är användbart i ljusa förhållanden där du vill använda längre exponeringstider, till exempel för att skapa rörelseoskärpa i vattendrag eller för att fånga molnrörelser.

ND64-filter

ND64-filter minskar ljuset med 6 steg. Det används i situationer med mycket starkt ljus, till exempel vid fotografering av snölandskap eller vid soluppgångar och solnedgångar. Det ger dig möjlighet att använda långa exponeringstider för att skapa dramatiska effekter.

ND1000-filter

ND1000-filter, även känt som 10-stopsfilter, minskar ljuset med 10 steg. Det används främst för landskapsfotografering och långtidsexponeringar under de ljusaste förhållandena. Det gör att du kan få silkeslen effekt på vattenfall, sudda bort folkmassor i stadsmiljöer eller fånga rörelser i moln.

Justerbart ND-filter

Vissa tillverkare erbjuder justerbara ND-filter, vilket ger dig möjlighet att anpassa ljusreduktionen efter behov. Dessa filter har en roterbar ram eller mekanism som gör det möjligt att justera exponeringen stegvis. Justerbara ND-filter ger dig flexibiliteten att anpassa exponeringen direkt på plats utan att behöva byta filter.

Hitta rätt ND-filter för dig

Oavsett om du är professionell eller amatörfotograf kan du hitta högkvalitativa ND-filter från varumärken som Haida, JJC och K&F Concept för att förbättra dina fotografiska resultat. Utforska olika filterstyrkor och välj det som passar bäst för dina behov och den specifika fotograferingssituationen.