Odyssey kameraväska - Guds gåva till fotografen?


 

Egenskaper

 

Odyssey 10 är en kameraväska, dragväska och ryggsäck i ett! Det är en rejäl men rymlig väska med flera mindre fack som du kan fylla med sladdar, fjärrutlösare, laptop, surfplatta m.m. Det stora facket som är till för själva kamerautrustningen (som kamera, objektiv och blixtar) är utrustad med flyttbara mjuka vadderade väggar som gör det möjligt att få facken i precis den storlek som du önskar och som din utrustning kräver.

 

 

Insidan är grå och orange vilket är bra då de väskor som är svarta invändigt blir så mörka. Ofta är ju objektiv, sladdar och kamera svarta till färgen och det kan ibland bli svårt att hitta det man letar efter. Kameraväskan är utrustad med hjul vilket gör att den kan kallas för dragväska. 


Väskans utsida är tillverkad i 750D vattentät twill, perfekt med ett vattenavvisande material. Insidan är tillverkad av 210D nylon.


På ena sidan av väskan finns spännband där du kan fästa stativ, vattenflaska, liggunderlag eller vad du nu önskar ha med dig.


Andra sidan är försedd med ett kombinationslås som gör att du kan låsa det stora facket (där kamerautrustningen ligger)
- bra funktion om man inte alltid kan ha uppsikt över väskan.


På baksidan av väskan finns ett fack som öppnas och stängs med dragkedja, det är inte avsett att förvara saker där för det är nämligen här det inbyggda regnskyddet finns. Regnskyddet är även anpassat så att du kan använda dig av draghandtaget även med regnskyddet på.


Under väskan vid hjulen är väskan försedd med hårdplast som skyddar mot fukt och smuts. 


Med hjälp av en dragkedja kan väskan enkelt dras ur "dragväskeskalet",
då används kameraväskan som ryggsäck och den tomma delen kan användas som en vanlig resväska.

 

Personliga reflektioner

 

Från att alltid ha använt mig av axelväskor eller ryggsäckar för min kamerautrustning så är detta verkligen ett lyft. Att slippa häva väskan upp och ner från ryggen är bara en del som är skön att slippa. Mina axlar och rygg blir inte belastade på samma sätt och det är ju hur smidigt som helst att låta väskan rulla fram. Detta är något som jag verkligen gillar, den går lätt att rulla och det blir samtidigt ergonomiskt. Det är nu heller oftast inget problem att väskan är tung, att dra en väska är betydligt skönare och mer ergonomiskt än att bära den. Så klart slipper man kanske inte bärandet helt, när man ska upp för trappor exempelvis men bärandet har för mig verkligen minimerats.

Nest odyssey 10 har en volym på cirka 46 liter vilket för mig är perfekt. Jag får plats med det jag behöver och lite till, bland annat; 2 kameror (med objektiv monterade), 4 objektiv, 1 blixt, kablar, laddare, minneskort, surfplatta/laptop m.m. Jag använde denna väska på bröllop denna sommar och det var så smidigt, måste vara en perfekt väska för bröllopsfotografer? För mig kommer detta hädanefter bli min primära väska för så gott som alla ändamål!

 

+
- Snygg design i vattenavvisande material
- Många användbara utrymmen och fack
- Ergonomiskt med hjul, blir inte tung på samma sätt när man har dragfunktionen
- Rymlig med möjlighet att enkelt förändra facken enligt egna önskemål och krav
- Kombinationslåset är toppen när man inte kan ha uppsikt över väskan
- Smidigt regnskydd som inte kan tappas bort eftersom det är fastmonterat
- Botten- och hjulskydd skyddar mot smuts och fukt på känsliga områden

 

-
- Väskan är från början ganska tung med sina 4680g
- Kan bli något framtung då kamerautrustning i regel väger ganska mycket
- Ett 70-200mm objektiv kan vara svårt att få plats stående och får då placeras liggande istället vilket tar mer utrymme än att ha den stående

 

Skrivet av Malin Wallberg

Köp produkterna här