Så använder du ett ljusbord till att teckna och skapa

Ljusbord är ett vanligt verktyg hemma för hobbykonstnärer och illustratörer. Även arkitekter, tatuerare, fotografer och förskolor använder ljusbord.

Ett ljusbord belyser din teckning eller bild underifrån vilket gör att du lätt kan rita av till exempel konturer i en bild, på en ritning eller av en tatueringsskiss. Olika typer av portabla ljusbord lämpar sig bättre för olika ändamål. Nedan beskrivs två olika modeller där det ena är mer lämpat för att kalkera teckningar och skisser medan det andra är mer anpassat för att användas till att fotografera av diabilder och negativ.

Portabelt Ljusbord/Ritbord med LED-Belysning A4


Det här ljusbordet är bra anpassat till att kalkera teckningar eller skisser och används flitigt av barn på förskola eller för illustratörer eller tatuerare. Den ultratunna designen med endast 4 mm tjocklek gör den väldigt lätt och smidig att ta med sig. Ljusbordet filtrerar ljuset med hjälp av sin LED-belysning så att det inte ska bli skadligt för dina ögon när du sitter och ritar vid det och utöver filtreringen kan dessutom ljusstyrkan ställas i 3 olika nivåer. Till ljusbordet medföljer en USB-kontakt så att du kan ansluta ljusbordet till en strömkälla när du ska använda det. Detta ljusbord finns dessutom i flera storlekar. 


Det här ljusbordet har en rastrerad yta vilket gör att det lämpar sig bättre för teckningar och skisser än om du vill använda ljusbordet till att belysa diabilder för att fotografera av dem. Om det är det senare du vill göra, finns ett annat ljusbord som är perfekt för det ändamålet vilket blir beskrivet längre ned. 

Köp Ljusbordet här!

 Huion Portabelt LED ljusbord för diabilder och negativHuions portabla ljusbord används med fördel till att fotografera av diabilder eller negativ. Det kan också användas för bland annat röntgenbilder. Men även detta bord används av designers och illustratörer till att teckna och kalkera. Det har med andra ord ett bredare användningsområde eftersom det saknar en rastrerad yta. Även detta portabla ljusbord skyddar dina ögon från farlig belysning med hjälp av LED-tekniken och här kan du justera ljuset med hjälp av dimmer. Storleken på bordet är A4 vilket är en väldigt behändig storlek att jobba med, och det är endast 5 mm i tjocklek vilket gör det enkelt att ta med vid behov. Till ljusbordet medföljer en USB-kontakt så att du enkelt kan ansluta ljusbordet till en strömkälla när du ska använda det.
Diabilder på släckt ljusbord.
Köp Huion ljusbord här!


Diabilder på tänt ljusbord. 

Sammanfattning och jämförelse mellan ljusbord

Portabelt Ljusbord/Ritbord med LED-Belysning A4

- LED-belysning
- Justera ljusstyrkan i 3 nivåer
- 4 mm tjocklek
- Storlek på arbetsyta A4
- Anslutning via USB
- Passar skisser, teckningar, ritningar

| Huion Portabelt LED ljusbord för diabilder och negativ

- LED-belysning
- Justera ljusstyrkan med dimmer

- 5 mm tjocklek

- Storlek på arbetsyta A4

- Anslutning via USB

- Passar skisser, teckningar, ritningar, fotografering av diabilder/negativ samt fungerar till röntgenbilder

 
Artikel av: Matilda Wik

Köp produkterna här