Hitta rätt kameraryggsäck/kameraväska

Kameraryggsäckar & kameraväskor ger skydd åt dina kameratillbehör, de möjliggör även att du bekvämt kan bära med dig de redskap du behöver under längre tidsperioder - Den rätta kameraryggsäcken/kameraväskan uppfyller detta samtidigt som den ger dig en enkel åtkomst till allt du behöver. Oavsett om du är en professionell fotograf som reser till andra länder, om du går på mindre utflykter eller om du är en ivrig nybörjare som vill få med dig både kameran och en bärbar dator; har kamda något för att din utrustning ska kunna bäras med och skyddas från nästan allt som kastas i din väg.


Att veta vad du ska fotografera är det första steget för att förstå vilken kameraryggsäck/väska som är bäst lämpad för dig. Olika fotoobjekt medför en unik uppsättning av utmaningar och krav för dig som fotograf. Fotoobjekt som till exempel exotiska djur till barn i den lokala parken, ställer olika krav på vad du behöver ha med dig.


 Vad planerar du att fotografera?

1. Städer och liknande
2. Natur
3. Jag går mest på mindre utflykter


 

Urban/Stadsfotograferingar

Ta med kameran, med tillhörande utrustning, till staden i en kameraryggsäck, som är enkel att ta med sig.


Fotografering i stad kräver rörlighet och snabb tillgång till din utrustning när inspirationen eller fotoögonblicket slår till. En kameraryggsäck med åtkomst från sidan till kameran är oftast den snabbaste lösningen för att du ska kunna nå kameran utan att helt ta bort eller sätta ner ryggsäcken. Ryggsäckar som innehåller utrymme för en surfplatta eller bärbar dator kan vara något, så att dessa enheter är skyddade och tillgängliga under färden.


Trängsel och trånga utrymmen, såsom tunnelbanan och tåg, kräver att du förblir vig och att du kan flytta på dig diskret. Överväg en smal ryggsäck i urban stil som inte sticker ut i en stadsmiljö. Kameraryggsäckarna i Athena-serien ska passa det ändamålet:

Naturfotografering

När du är och tar bilder ute i naturen, är du ofta ett långt avstånd från ditt motiv. Det kan också vara långt till närmsta samhälle vilket ytterliggare är ett argument för en stor ryggsäck eftersom den även kan rymma nödprovianter, som exempelvis vatten eller matsäck.

I vilt tillstånd kan fotoobjekten vara blygsamma och svåra att nå. Att närma sig fotoobjekten är kanske fysiskt omöjligt, eller farligt för fotografen. I dessa situationer kan du använda långa linser, såsom en 400mm eller 500mm, vilket ger dig räckvidd att fotografera motiv på avstånd. Dessa teleobjektiv är extremt stora och tunga, och därför behöver ryggsäcken vara extra ergonomisk för långa vandringar i naturen.

Se fler kameraryggsäckar här


I det här fallet bör du leta efter kameraryggsäckar byggda för vandring så att det blir bekvämt att bära med sig dina tunga tillbehör. Du vill också att din kameraryggsäck ska låta dig anpassa hur du vill att din kropp ska bära vikten.

De ska ha två robusta axelremmar och ett midjebälte, som fördelar ut vikten på ett större område /fler ställen. Med en rätt vald ryggsäck behöver du inte oroa dig över eventuella skador som beror på felbelastning. Kolla in våra ryggsäckar i delta-serien om du är intresserad av något sådant.Dagsutflyktsfotografering

Om du ska på en lätt vandring i skogen, en promenad på stan eller ett varv runt stranden; behövs inte de allra största rycksäckarna. Då kan en mindre ryggsäck eller kameraväska fungera utmärkt. En mindre ryggsäck eller kameraväska gör dig mindre klumpig vid trånga utrymmen, och de väcker inte heller uppmärksamhet på samma sätt som de allra största ryggsäckarna gör. 


Om du vill ha förvaring för dina kameratillbehör samtidigt som du tycker om att gå på mindre dagsutflykter , får du gärna kolla in våra mindre kameraväskor alternativt mindre kameraryggsäckar. Storleken som du ska ha på din väska/ryggsäck beror självklart på hur mycket utrustning du vill ha med dig.

 

Kan vara bra att veta
Slutgiltligen ska det sägas att denna guide är till för att ge dig en fingervisning om vad som passar dig, men du kan såklart testa för att komma fram till vilken förvaringsmetod som passar dig bäst.

 

- TILLBAKA TILL ARTIKLAR - 

Köp produkterna här