Så använder du ett Black Mist/ Black Diffusion filter

Filtrera produkter

Visar 14 produkter

Köp Black Mist filter och Black Diffusion filter

Black Mist filter och Black Diffusion filter har en spännande historik inom fotografin. Dessa filter utvecklades ursprungligen för att skapa en dimmig och suddig effekt i bilder. De användes främst inom filmindustrin för att skapa en drömliknande och romantisk atmosfär. Med tiden har de blivit alltmer populära bland fotografer som vill skapa en unik estetik och uttryck i sina bilder.

Varför används Black Mist filter och Black Diffusion filter?

Användningen av Black Mist filter och Black Diffusion filter syftar till att lägga till en dimmaeffekt och suddighet i bilder. Genom att minska skärpan och dämpa kontrasterna skapas en mjukare och mer förlåtande estetik. Dessa filter kan ge en känsla av mystik, drömskhet och romantik till fotografierna. De används främst inom porträtt-, mode- och landskapsfotografi för att skapa en unik atmosfär och känsla.

Hur fungerar Black Mist filter och Black Diffusion filter?

Black Mist filter och Black Diffusion filter är tillverkade med en speciell optisk design som sprider och mjukar upp ljuset. De innehåller mikroskopiska partiklar eller texturerade ytor som hjälper till att skapa dimmaeffekten och suddigheten i bilderna. När ljuset passerar genom filtret bryts det och skapar en diffus effekt som ger en mjukare och mer förlåtande estetik.

Skillnaden mellan olika styrkor

Black Mist filter och Black Diffusion filter finns i olika styrkor som påverkar graden av dimma och suddighet i bilderna. De vanligaste styrkorna är 1/1, 1/2, 1/4 och 1/8. En högre styrka ger en mer uttalad dimmaeffekt och suddighet, medan en lägre styrka ger en mer subtil effekt med bättre bevarade detaljer.

K&F Concept Black Mist filter & Black Diffusion filter

K&F Concept erbjuder högkvalitativa Black Mist filter som ger en subtil och naturlig dimmaeffekt. Deras filter är tillverkade av optiskt glas av hög kvalitet och är väl konstruerade för att ge en jämn och enhetlig effekt i bilderna.

JJC Black Diffusion filter

JJC Black Diffusion filter är kända för sin förmåga att ge en mjuk och suddig effekt i bilder. Dessa filter minskar skärpan något och skapar en drömliknande känsla. De är väl konstruerade och tillverkade för att leverera en jämn och enhetlig suddighet över hela bilden.

7Artisans Black Mist filter

7Artisans erbjuder Black Mist filter som ger en subtil dimmaeffekt och lägger till en touch av romantik i bilderna. Deras filter är tillverkade av högkvalitativt optiskt glas och är väl konstruerade för att ge en enhetlig och naturlig suddighet i bilderna.

Haida Mist Black & Justerbar ND-filter

Haida Mist Black & Justerbar ND-filter kombinerar dimmaeffekten med en justerbar neutral density-funktion. Detta gör det möjligt att kontrollera ljusinsläppet samtidigt som man skapar önskad dimmaeffekt och suddighet i bilderna. Dessa filter är tillverkade av högkvalitativt glas och är mycket användbara för fotografer som vill ha flexibilitet i sina exponeringar och samtidigt uppnå en dimmig effekt.

Haida 100mm Mist Black NanoPro

Haida 100mm Mist Black NanoPro-filter ger en dimmig och mjuk effekt i bilderna. Dessa filter är tillverkade av högkvalitativt NanoPro-glas och är utformade för att säkerställa optimal prestanda och bildkvalitet.

K&F Concept magnetiskt Black Mist filter

K&F Concept erbjuder magnetiska Black Mist filter som enkelt kan fästas på objektivet utan användning av filterhållare. Dessa filter ger samma dimmaeffekt och suddighet som traditionella Black Mist filter och är mycket användarvänliga.