Vilken typ kamerarem passar dig bäst?

Kameraremmen som medföljder när du beställer din kamera är på sätt och vis likt det medföljande objektivet: Det är tillräckligt bra för att komma igång, men du kanske vill ha fler funktioner eller mer stil när du utvecklas som fotograf.

En uppgraderad kamerarem kan vara bekvämare för den som drar runt på sin utrustning under långa sträckor eller på stan; den kan stödja mer av vikten på ett större område; den är mer stabil, den förhindrar att kameran flyger runt när du rör på dig med mera...

Varför ska jag ha en kamerarem?
När du är klumpig och råkar tappa din kamera kan det vara bra att ha den hängandes i en kamerarem, kameran kommer då att hänga kvar i remmen med ett tryggt avstånd ifrån marken.

Det blir även lättare att fotografera med en kamerarem hängande runt nacken då den frigör dina händer till att exempelvis flytta på blixtar, göra roliga grimaser eller flytta på rekvisita.

Tips: Turas gärna om att belasta höger axel, vänster axel och nacke för att  minimera påfrestningen på kroppen så mycket som möjligt!


En oval kamerarem från JJC

Ovala Kameraremmar
Dessa kameraremmar har en större belastningsyta vilket i sin tur gör så att vikten fördelas jämnare över ett större område. Dessa kameraremmar ska därför vara extra ergonomiska.


En kamerarem med ett fint randigt mönster

Kameraremmar med modeinriktning
Som fotograf är såklart kameran din bästa vän, varför skulle du då inte vilja ge den en mönstrad kamerarem för att ge den en personlig touch? Det finns kameraremmar av alla möjliga olika mönster och färger därute, det finns säkert en som passar dig.


En handlovsrem från JJC

Handlovsremmar
Handlovsremmen är en bra lösning för den som vill avlasta axlarna men det som är mest finurligt med den är att man alltid har kameran till hands, bokstavligt talat. Det gör dig snabbare när du väl ska ta bilder. Nackdelen är att den ena handen kommer att vara upptagen och det kan då bli svårare (men inte omöjligt!) att flytta runt på saker med endast en hand ledig.


En handledsrem från JJC

Handledsremmar
Handledsremmar fästes på handleden istället för direkt kring handen som handlovsremmar gör. Det kan vara påfrestande att bära en stor tyngd med denna rem då all vikt fördelas på handleden, den rekommenderas därför framförallt för spegellösa kameror.

Köp produkterna här