Flexibel ljussättning med Godox LEDP260C

I en tid där människor vill hinna med mycket saker på kort tid och att man också kräver allt mer komplexa och effektiva lösningar i form av mindre men kvalitativa apparater så passar ”Godox LEDP260C Ultratunt kontinuerligt videoljus” bra in på den beskrivningen. Den är tunn och lätt med sina 36x24 centimeter och ger imponerande mycket ljus för sin storlek och pris och går snabbt att rigga upp, ta ner eller ha med sig.

En stor fördel är den medföljande fjärrkontrollen som styr temperatur och ljusstyrka. Ljuset breder ut sig jämnt och med fjärrkontrollen går det att justera styrkan för att anpassas från en mysig känsla med låg ljusstyrka till starkt ljus för en tydlig produktbild. Som tillval finns även möjlighet till ett batteri, vilket gör lampan helt mobil och kräver därmed ingen strömförsörjning.
Bakom kulisserna. Både kameran och lampan är riggade uppifrån.

Tips!
Med en stadig fot går det att fästa lampan för att ta over head-bilder.


Den klara produktbilden tagen snett uppifrån.

Kamera: Canon 5d mark 3
Iso: 2000
Objektiv: 50 mm
Bländare: F:1.8
Slutare: 1/125
Lampan är inställd på 30%
Kelvin: 5600 k

Exempel på hur lampans kelvin, alltså färgtemperatur, fungerar:
På 5600k går lampan ner till max 10% i ljusstyrka. Mellan 5500k och 3400k kan den max gå ner till 25% i ljusstyrka och den kan gå ner till 10% på 3300k.
Bild tagen med 5600K. 


Bild tagen med 3300K. 

Tips!
Om man vill få ett mjukare ljus går det alldeles utmärkt att använda en softbox/vit reflexskärm framför lampan.

Kom även ihåg att utnyttja fjärrkontrollen för att kunna ändra temperatur (kelvin) för att till exempel kunna få ett dagsljus trots att det är mörkt runt om kring. Denna lampa används till fördel av dig som hobbyfotograf eller för den som vill höja kvalitén på sin Youtube-kanal.

Sammanfattningsvis står denna lampa definitivt upp till de krav som ställs för att kunna kvalitetssäkra foto- och filmarbeten med hög standard och fjärrkontrollen effektiviserar arbetet om man till exempel jobbar med kameran genom sin datorskärm, då man inte behöver förflytta sig för att ändra inställningar.

Artikel av: Escalier media Group
https://www.instagram.com/escalier.se/

Köp produkterna här