Polarisationsfilter/Polfilter för kamera

Anpassa
Filtrera här!

Filtrera produkter

Visar 11 produkter

Köp Polarisationsfilter som tar bort reflektioner! (CPL)

Historik

Polarisationsfilter (CPL) har en lång historia inom fotografi. De introducerades ursprungligen för att minska reflektioner och förbättra kontrasten i bilder. CPL-filter användes främst inom filmfotografi för att hantera reflexioner från icke-metaliska ytor, såsom vatten eller glas. Med övergången till digital fotografering har CPL-filter fortsatt att vara en viktig utrustning för att förbättra bildkvaliteten och ge fotografen större kontroll över ljus och reflektioner.

Varför använda polarisationsfilter (CPL)?

Det finns flera fördelar med att använda polarisationsfilter (CPL):

  1. Minskning av reflexioner: CPL-filter minskar reflexioner från icke-metaliska ytor som vatten, glas och lövverk. Detta resulterar i bilder med ökad färgmättnad, skärpa och kontrast.
  2. Ökad färgmättnad och kontrast: Genom att blockera oönskat ljus och polarisera ljuset i en specifik riktning kan CPL-filter förbättra färgmättnaden och kontrasten i dina bilder. Resultatet blir mer levande och dynamiska fotografier.
  3. Hantering av oönskad reflexion: CPL-filter ger dig möjlighet att hantera och kontrollera reflexioner på icke-metaliska ytor, till exempel vattenytan eller glasfönster. Detta är särskilt användbart vid landskaps- eller arkitekturfotografering.
  4. Blå himmel och vitare moln: Genom att använda CPL-filter kan du förstärka den blåa färgen på himlen och få molnen att framstå vitare och mer kontrastrika.
  5. Minskning av atmosfärisk dimma: CPL-filter kan också bidra till att minska den atmosfäriska dimman och öka klarheten i dina utomhusbilder.

Haida CPL-VND

Haida CPL-VND är en kombination av ett cirkulärt polarisationsfilter och ett variabelt ND-filter. Det ger fotografen möjlighet att justera både polarisationsnivån och ljusintaget i samma filter. Detta gör det till ett mångsidigt verktyg som kan användas i olika fotograferingssituationer för att skapa önskad effekt och exponering.

K&F Concept magnetiskt polarisationsfilter

K&F Concept magnetiskt polarisationsfilter är utformat för att vara enkelt att använda och fästa på kamerans lins. Det använder ett magnetiskt system som gör att filtret kan snäppas på plats utan att behöva skruva eller vrida det. Detta sparar tid och gör det bekvämt att använda CPL-filter i olika fotograferingssituationer.

JJC cirkulärt polarisationsfilter

JJC erbjuder cirkulära polarisationsfilter är prisvärt och av hög kvalitet. Deras filter är tillverkade av optiskt glas och har flera beläggningar för att minimera reflektioner och maximera ljusgenomsläppligheten. JJC CPL-filter ger förbättrad färgåtergivning, kontrast och minskade reflexioner.

Haida polarisationsfilter

Haida polarisationsfilter är kända för sin höga optiska kvalitet och prestanda. Deras filter är tillverkade med precision för att ge maximal polarisationseffekt och förbättra bildkvaliteten. Haida CPL-filter är konstruerade för att vara represistenta och lätta att rengöra, vilket gör dem till ett pålitligt val för fotografer. De finns i 18 stycken olika mm-storlekar från 37mm till 95mm.

K&F Concept justerbart ND2-32 CPL hybridfilter

K&F Concept erbjuder ett justerbart hybridfilter som kombinerar en CPL-effekt med en variabel ND-funktion. Detta ger fotografen möjlighet att kontrollera polarisationen samtidigt som de justerar ljusintaget. Det är ett praktiskt filter för att skapa olika effekter och exponering i olika fotograferingssituationer.

Haida Nanopro cirkulärt polarisationsfilter

Haida Nanopro cirkulärt polarisationsfilter är tillverkat med en nanobeläggning som minimerar reflektioner och ger hög ljusgenomsläpplighet. Det ger förbättrad färgåtergivning, kontrast och minskade reflexioner. Haida Nanopro CPL-filter är också vatten- och oljeresistenta, vilket underlättar rengöring och underhåll.

Polarisationsfilter till drönare och actionkameror

För drönarfoto finns det polarisationsfilter som är speciellt utformade för att passa filter till drönarkameror eller actionkameror. Dessa filter är lätta, kompakta och aerodynamiska för att inte påverka drönarens flygförmåga. De hjälper till att reducera reflexioner och förbättra bildkvaliteten vid fotografering med drönare.