Skydda ditt Värdefulla objektiv med vårt pålitliga UV-filter!

Anpassa
Filtrera här!

Filtrera produkter

Visar 13 produkter

Köp UV-filter innan det är för sent

Missa inte chansen att skydda din värdefulla objektivutrustning. Köp ett UV-filter redan idag och se till att dina bilder blir skarpa, kontrastrika och fria från oönskade effekter. Utforska vårt sortiment av UV-filter och upptäck det perfekta skyddet för dina objektiv – innan det är för sent!

Historik

UV-filter har använts inom fotografi sedan de tidiga dagarna av svartvitt fotografi. Under den tiden var filmen mycket känslig för ultraviolett ljus och kunde resultera i suddiga och otydliga bilder. UV-filter användes för att filtrera bort det skadliga UV-ljuset och förbättra bildkvaliteten. Med införandet av digitala kameror är behovet av UV-filter inte lika påtagligt, eftersom digitala bildsensorer är mindre känsliga för UV-ljus. Trots det används UV-filter fortfarande av många fotografer av olika anledningar.
 

Varför använda UV-filter?

Det finns flera skäl till varför fotografer använder UV-filter:

  1. Skydd: Ett UV-filter fungerar som en fysisk barriär och skyddar objektivets frontglas mot damm, smuts, fingeravtryck och repor. Det ger också en extra skyddande yta mot stötar eller skador.
  2. Minskning av UV-ljus: Även om moderna bildsensorer är mindre mottagliga för UV-ljus kan det fortfarande påverka bildkvaliteten genom att skapa suddighet eller en blåaktig ton. UV-filter minskar mängden UV-strålning som når sensorn och ger klarare och skarpare bilder.
  3. Kontrastförbättring: Genom att filtrera bort vissa UV-strålar hjälper UV-filter till att minska atmosfärisk dimma och öka kontrasten i utomhusbilder, vilket resulterar i skarpare och mer levande bilder.
     

Haida Nano Clear filter

Haida Nano Clear-filter är kända för sin höga optiska kvalitet och represistens. De är tillverkade med en nanobeläggning som minimerar reflektioner och ger hög ljusgenomsläpplighet. Dessa filter är också vatten- och oljeresistenta, vilket gör dem enkla att rengöra och underhålla.
 

Haida magnetisk UV-filter

Haida magnetiska UV-filter är utformade för att vara enkla att fästa och ta bort från kamerans lins. De använder ett magnetiskt system som gör att filtret kan snäppas på plats utan att behöva skruva eller vrida det. Detta gör det praktiskt och snabbt att använda UV-filtret i olika fotograferingssituationer.
 

K&F Concept UV-filter

K&F Concept erbjuder UV-filter av hög kvalitet till rimliga priser. Deras filter är tillverkade av optiskt glas med flera beläggningar för att minska reflektioner och maximera ljusgenomsläppligheten. K&F Concept UV-filter ger en effektiv skyddsnivå och hjälper till att bevara bildkvaliteten.
 

JJC UV-filter

JJC erbjuder UV-filter i olika storlekar som passar de flesta objektiv. Deras filter är tillverkade av högkvalitativt glas och har flera beläggningar för att minimera reflektioner och ge skarpa och färgrika bilder. JJC UV-filter är pålitliga och prisvärda val för fotografer.
 

UV-filter till drönare och actionkameror

UV-filter finns också tillgängliga speciellt utformade för användning med UV-filter till drönarkameror och actionkameror. Dessa filter är lätta och kompakta för att inte påverka drönarens flygförmåga. De hjälper till att minska UV-ljusets påverkan och förbättrar bildkvaliteten vid fotografering med drönare.