FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 100KR FRÅGOR?   KONTAKTA OSS: 011 26 50 12
Ingen produkt  
Till Kassan  

UV Filter

Du hittar produkter under texten!


UV-filter minskar på oskärpan som skapas av UV-strålar

UV står för ultraviolett ljus. UV-filter är ett filter som absorberar ultravioletta strålarna och minskar därmed den oskärpa som kan komma från UV-strålar. Filtret ger inte någon extra färg eller kontrast, du kan därför koppla ihop det här filtret med andra kamerafilter.


UV-filtret skyddar objektivet

UV-filtret är också användbart som ett skyddsfilter. Fotografen kan utan problem låta UV-filtret vara kvar på objektivet. Filtret bidrar då till att minska damm och fukt från att nå linselementet, på objektivet, och ger ett ytterligare skydd mot vardagligt slitage eller situationer där repor kan uppstå.


Vi erbjuder olika typer av UV-filter:
- UV-filter absorberar ultraviolett ljus, samt skyddar objektivets främre glas från smuts och repor.
- MCUV-filter fyller samma funktion som uv-filter samtidigt som den minskar den reflektion av ljus som kan uppstå mellan filtret och objektivet, när man använder sig av filter. Detta ger skarpare bilder utan irriterande reflektioner. MC står för multicoating.
- Slim UV-filter är en tunnare variant av UV-filter som minskar den vinjettering som kan uppstå när man använder sig av kamerafilter på vidvinkelobjektiv.
- UV-IR-Cut - Är ett uv-filter som tar bort UV strålningen under 390nm och kapar den infraröda strålningen över 750nm, vilket endast lämnar kvar ljusstrålarna i det synliga spektrumet som sedan passerar genom filtret och in i kameran. Dessa filter används i (CCD eller CMOS) videokameror för att blockera IR-ljus på grund av den höga känsligheten hos många kamerasensorer har till nära-infrarött ljus.

+ Visa mer