Selfieskolan

Ta bättre selfies!

 

UNDVIK DETTA:


1. Blixt
- Blixten gör din selfie platt och färglös, undvik därför att fotografera dina selfies med blixt!


2. Underifrån
- Vinkeln har en väldigt stor betydelse när du tar din selfie. Undvik att fotografera underifrån, välj en mer fördelaktig vinkel för ditt ansikte. Att ta en selfie rakt framifrån ger dig ett naturligt resultat!


3.
Olämpliga platser - Välj din selfieplats med kärlek! Det är vanlig att annars bra selfies förstörs av en dålig bakgrund. Vi har sett många mindre lyckade selfies (men även lyckade) i badrum och även på andra platser när man inte kikat på bakgrunden tillräckligt.

 

SÅHÄR LYCKAS DU MED DIN SELFIE:

1. Catch the light! - Fånga ljuset, tänk på hur skuggorna faller på ditt ansikte och se till att du inte har för mycket ljus ovanifrån som resulterar i mörka ringar under ögon och näsa. Vänd dig mot ljuset istället för bort från det och få mjukare samt behagligare skuggor.

2. Vinkeln - Underifrån är alltså en mindre bra vinkel men vilken vinkel är egentligen bäst? Olika ansiktsformer passar självklart för olika vinklar men en basic vinkel som funkar för de flesta är att hålla kameran rakt framför dig samtidigt som du vrider huvudet en aning och sedan vinkla huvudet lite snett nedåt, då får du med hela ditt ansikte samt din profil.

3. Hitta din pose - Viktigt när du fotograferar en selfie är att slappna av, spänner du dig syns detta ofta i din bild. Ett leende är heller aldrig fel även om många känner sig obekväma med det. Öva fram "din" naturliga pose och du kommer att få bra selfies varje gång!


4. Keep it natural!
- Varje selfie behöver inte överträffa den andra. Överposera inte, dina followers vill se en glimt in i ditt liv och vi alla vet ju att det inte är så perfekt som det alltid ser ut, eller hur? ;)