5.0 1

K&F Concept Black Mist 1/8 Filter Nano-X (49mm)

37179 - K&F Concept
(1 recensioner)
Kontrollera att du valt rätt!
449 kr
I lager (8 st)   Leveranstid: 1-3 dagar

Vi erbjuder hemleverans fram till din dörr

Du har alltid 14 dagars ångerrätt

Beställ före 14:00 så skickar vi dina varor idag (gäller vardagar)

K&F Koncept Black Mist 1/8 filter är ett filter som skapar en drömliknande dimmig atmosfär. Det gör att skarpa och hårda drag försvinner, huden ser len och fin ut med ett romantisk skimmer i kombination med låga detaljförluster.

● Mjukare bilder tack vare pastelleffekten med mjukt ljus.
● Filtret skyddas mot repor, olja och fingeravtryck tack vare en skivtunn hård Nano-X multibeläggning. 

Filminspelning
Black Mist filtren kan med fördel användas vid filminspelning tack vare att det mjukar upp ljuset i kombination med att det utjämnar ansiktsrynkor och gör att huden ser finare ut. Det ger mer atmosfär till bilden.

Dimeffekt
För att skapa denna dimeffekten finns en beläggning med massor av slumpmässiga prickar av vitt och svart spridda över filtret. Detta fångar det inkommande ljuset och sprider det lite runt. Det sänker den totala kontrasten och lägger till en mjuk glöd mot ljuspunkterna. Effekten är jämt fördelad över hela bilden till skillnad mot Soft Focus filter där effekten är koncentrerad till mitten av bilden.

Material
Black Mist filtren från K&F Concept håller hög kvalitet med optiskt glas och en tunn ram 3.3mm av aluminium. Glaset mals optiskt och beläggs sedan med ett  filmskikt på ytan. Det består av flera lager multicoating varav det översta lagret består av Nanocoating som har en hård skyddande beläggning. Filtret är vatten- och dammtätt, oljebeständigt samt försedd med antirep-beläggning.

Specifikationer Black Mist filter:
Filterstorlek: 49mm
Typ: Black Mist 1/8 filter
Ljustransmission: 87%
Ram: Aluminium
Tjocklek ram: 3.3mm
Material: Optisk glas
Ingår: Filter, skyddsfodral
Modellnummer: KF01.1525
Varumärke: K&F Koncept

Förr i tiden när man använde analoga objektiv kunde dessa ha en soft focus-effekt inbyggd, detta var inte meningen utan var en bieffekt av deras konstruktion. Dagens objektiv har optimerats för att minimera dessa optiska aberrationer*, därför förekommer inte denna soft focus-effekt på moderna linser. Dock blev många fotografer fästa vid denna mjuka effekt (många fotograferade enbart i soft focus) och därför tillverkas det idag filter med just soft focus-effekt. Fördelen med dagens soft focus filter är att man kan använda det på vilket objektiv man vill och också ta bort det när man inte längre vill ha den mjuka effekten. Black Mist filtren är en vidareutveckling av Soft Focus filtren tack vare låga detaljförluster.

*Aberrationer= avikelse inom optiken.

Tipsa

Egenskaper

Diameter
49mm
Filtertyp
Black Mist Filter
Varumärke
K&F Concept


0
0

Recensioner

Barbro Erdei

Älskar atmosfären som linsen framkallar

2023-04-09

Skriv en recension om produkten

Betyg:


Andra köpte också