5.0 2

Trekantig reflexskärm 80cm - Gråkort & Silver (80cm)

11976-00 - Fancier
(2 recensioner)

Tyvärr, produkten har utgått ur vårt sortiment

Gråkort & reflexskärm silver i ett. Gråkortet används för att få den perfekta vit- och färgbalansen. De kan användas för all sorts fotografering, ex. naturfotografering, porträttfotografering och makrofotografering. Den silverfärgade reflexsidan används för att reflektera extra ljus på motivet. Reflexskärmen lättar upp skuggor och ger mer ljus på motivet. Den kombinerade reflexskärmen har ett handtag vilket gör det enkelt att reflektera ljus som man vill. Den viks ihop som en åtta för att ta mindre plats och förvaras i medföljande väska.


Hur använder jag ett gråkort?Justera vitbalans före exponering: Se till att gråkortet fyller hela bilden genom att hålla det framför kameran. Välj inställningen anpassad vitbalans på din kamera och ta en bild på gråkortet i det befintliga ljuset. Använd sedan bilden som referens för din vitbalanseringen.

Justera vitbalans efter exponering: 
Ta en bild där gråkorten är med någonstans i bilden där du ska fotografera, det räcker med en bild där de är med på bild per plats du fotograferar på. Var noga att det inte finns några reflexer i gråkorten när du tar denna bild. Öppna sedan bilden i photoshop. I photoshop finns ett verktyg som heter "Nivåer" eller "Levels" på engelska. Öppna det och välj den grå pipetten och klicka på gråkortet som finns på bilden. Har du använt dig av vit och svart gråkort väljer du vit respektive svart pipett och klickar på korten i bilden. Du förklarar vad som är vitt, svart och grått i bilden för photoshop. Spara sedan inställningen för "nivåerna" och använd den på följande bilder du tog på denna plats. "Kurvor" kan även användas istället för "nivåer" i photoshop.     

Specifikationer för gråkort:
Mått: 80cm
Färg: Grå (18%), svart & vit
Form: Triangel
Varumärke: Unbranded

En enkel väska medföljer som den kombinerade reflexskärmen kan förvaras i. 

Tipsa

0
0

Recensioner

Ronnie Olson

Som gråkort är den rejäl och som reflektor är den smidig, finns inget att klaga på.

2020-07-20
Tony Oldenburg

Bra kvalitet för priser och uppfyller sin funktion. Kan rekommendera!

2020-06-21

Skriv en recension om produkten

Betyg:


Andra köpte också