5.0 1

Haida 43mm Close-Up+10 filter

22507 - Haida
(1 recensioner)
99 kr
I lager (1 st)   Leveranstid: 1-3 dagar

Vi erbjuder hemleverans fram till din dörr

Du har alltid 14 dagars ångerrätt

Beställ före 14:00 så skickar vi dina varor idag (gäller vardagar)

Close-up filter +10 kallas även närbildsfilter eller makrofilter. Förenklat kan man säga att close-up-filtret fungerar som ett förstoringsglas och högre siffror ger högre förstoring.

Förstoringen anges med dioptri tal.
Dioptri är det inverterade värdet av linsens brännvidd i meter till ex.
+1 = 1/1 vilket ger linsens brännvidd 1 meter.
+4 = 1/4 = vilket ger linsens brännvidd 0.25 meter.
+10 = 1/10 = vilket ger linsens brännvidd 0.1 meter.

Close-up-filter används ofta som ett budgetalternativ för makro-objektiv och används också främst till makrofotografering. De fästes i filtergängan på objektivet och flera close-up-filter kan också fästas på varandra för att få ökad effekt. Vi rekommenderar dock inte att sätta flera close-up +10 på varandra då det blir väldigt svårt att hitta fokus.

Hur använder man ett close-up-filter?
Ett close-up-filter fungerar som ett förstoringsglas, alltså kan man inte fokusera på avstånd.
Man måste gå väldigt nära sitt motiv för att kunna få fokus. Har du problem att fokusera, prova att gå närmre, ibland nuddar linsen till och med vid motivet. Manuell fokus är att föredra. Ibland kan det vara lättare att ställa in fokusen manuellt och sedan röra hela kameran fram och tillbaka för att få fokusen där du vill.  

Specifikationer:
filterstorlek: 43mm
Styrka: +10
Material: Glas
Märke: Haida

Filtret levereras i en tålig plastförpackning. 

Tipsa

Egenskaper

Diameter
43mm
Filtertyp
Close-Up Filter
Varumärke
Haida


0
0

Recensioner

Mikael Brun Gunnerås

Köpte denna efter att ha köpt ett liknande makrofilter till min mobiltelefon och blev mycket positivt överraskad av resultatet. Började genast undra om det fanns liknande filter till min Samsung NX500, då 16-50mm kitlinsen har ett miniavstånd, för fokus, på ca 40-50 cm. Letade och hittade först på Amazon Tyskland, men har ibland haft enormt långa leveranstider därifrån och började därför se mig om efter butiker i Sverige. Hittade Kamda och prisläget kändes bra...beställde på söndagen, hade makrofiltren på tisdagen och resultatet är klockrent. Kan tyvärr inte jämföra med en riktig makrolins, men har svårt att se hur resultatet skulle kunna bli mycket bättre. +10 filtret ger extremt kort skärpedjup men ska experimentera mer med f-stop värden och ljusförhållanden vilket bör kunna ge något större skärpedjup. Som rekommenderas verkar bästa resultat uppnås vid fullt, eller nära fullt, teleläge på kitlinsen. Också kul att använda både +10 och +4 filter samtidigt :)

2016-11-15

Skriv en recension om produkten

Betyg:


Andra köpte också