- 25%
 Haida 62mm Skylight Pro
 Haida 62mm Skylight Pro
5.0 1

Haida 62mm Skylight Pro

36113 - Haida
(1 recensioner)

Storlek väljes i rullgardinsmenyn.

Tyvärr, produkten har utgått ur vårt sortiment

Skylightfilter Pro är ett svagt rosatonat filter som tar bort UV-strålning samt ger en varmare färgton. Ultraviolett ljus visas ofta som blåstick på bilden. Filtret ger också bättre färgåtergivning av hudtoner samt att det skyddar objektiv från repor och smuts.

Ett skylightfilter ger en varmare ton på bilderna då det är svagt rosatonat. Detta är ofta uppskattat vid naturfotografering och vid porträttfotografering.

Skylightfilter och UV-filter är två mycket lika filter, det som skiljer dem åt är att UV-filtret inte är färgat medan skylightfiltret har en svagt rosa ton. Därför väljer man ofta att ha ett UV-filter eller ett skylightfilter som skydd för sitt objektiv.  

Ultraviolett ljus är ej synligt för det mänskliga ögat då det endast förekommer vid strålning inom våglängdsområdet 10-400nanometer. UV-ljus förekommer därför ofta i bergstrakter samt kustområden och ger då blåstick i bilden.

Eftersom ett skylightfilter inte ger någon större effekt på bilderna används det främst som ett skydd mot repor och smuts för objektivet. Det är betydligt billigare att byta ut ett skylightfilter än den främre glaslinsen på objektivet. Det är också lättare att rengöra en plan glasskiva (filtret) än en kupad lins.

Filtret är tillverkat i specialbehandlat optiskt glas och har därför bra ljusöverföring.  

Specifikationer:
Filterdiameter: 62mm
Material: Optiskt glas
Märke: Haida

Filtret levereras i en tålig plastask.

Tipsa

Egenskaper

Diameter
62mm
Filtertyp
Skylight
Varumärke
Haida


0
0

Recensioner

Björn Skrak

Kvalitét till mycket bra pris.

2020-09-30

Skriv en recension om produkten

Betyg:


Andra köpte också