STC Astro-Multispectra Filter 77mm (77mm)

31838 - Sense-Tech Innovation

Tyvärr, produkten har utgått ur vårt sortiment

STC Astro-Multispectra Filter


STC Astro-Multispectra filter är ett dämpningsfilter för att få bort oönskad ljusstrålning och är utformad för att användas med digitala systemkameror. Filtret kommer effektivt minska störningar från artificiellt ljus, från kvicksilver och natriumlampor (gatubelysning), men tillåta de viktiga emissionsnebulosorna  att passera, vilket ökar kontrasten av astronomiska objekt. Med stöd av den proffesionella astronomen Dr Wei-Hao Wang, är det bättre att det tillåts passera mer än 95% av ljuset från de huvudsakliga spektrallinjerna från utsläpp nebulosa, såsom den tydliga Hydrogen-Alpha linjen vid 656.3nm, Oxygen III linjen vid 495,9 och 500,7 nm, och Hydrogen-beta linje vid 486.1nm. Den är belagd med hjälp av tekniken IBAD (Ion beam-assisted deposition) på Schott® B270 optiskt glas, som ökar hållbarheten och förenklar rengöringen. Eftersom ljusföroreningar och "airglow" filtreras ut med ASTRO filtret, blir resultatet att mer av de intressanta våglängderna ute i djupa rymden kommer att finnas med på dina bilder.
Funktioner och tillämpningar

- STC Astro-Multispectra filter minskar på störningar från artificiell belysning i stadsmiljö, och ökar våglängden för Hα, Hβ, OIII and SII.
- Den är belagd med hjälp av tekniken IBAD (Ion beam-assisted deposition) på Schott® B270 optiskt 2mm glas, som ger en bättre hållbarhet och förenklar rengöringsprocessen samtidigt som den förhindrar variation i optiska spektrala egenskaper på grund av temperatur och fuktighet förändring.
- Högkvalitativ dubbelsidig NANO-beläggning som gör filtret vattentät och fettsäker.
- Har en matt svart anodiserad och teflonbelagd ram samt filtergänga som eliminerar linsöverstrålning och gär det lättare att installera på ditt objektiv.
- Detta är ett interferensfilter. Dess spektrumegenskaper kommer att bero på förekomsten av inkommande ljus. En brännvidd på 70mm eller mer rekommenderas. Att direkt ta bilder på starkt ljus påverkar bildkvaliteten på grund av den lätta reflektioner som uppstår.

Specifikationer:

Filterdiameter: 77mm
Material: SCHOTT B270 optiskt glas, aluminium 6061 för fasthållningsringen
Vikt 29g (Ø: 77mm)
Tjocklek: 2mm tunn glasskiva, 6,5mm tunn fasthållningsring 
Spektrum: 400 ~ 700 nm
Vattendroppens kontaktvinkel > 110 grader
Tryckhållfasthet > 40 pm (650MPa)
Vattendroppe kontaktvinkel > 110 °
Multicoating: På båda sidor av glaset i totalt 160 lager (80 lager per sida)
Ursprung: Taiwan
Miljöcertifiering: RoHS 2.0
Varumärke: STC (Sense-Tech Innovation)

Filtret levereras i en tålig förpackning.

Tipsa

Egenskaper

Filterstorlek
77mm


0
0

Recensioner

Produkten har inga recensioner

Skriv en recension om produkten

Betyg: