7Artisans

7Artisans objektiv

7Artisans (Chinese: "Seven Craftsmen") översatt till "7 hantverkare", grundades av några optikentusiaster med olika erfarenheter över en middag sommaren 2015. Då bestämde de sig för att plocka fram och tillverka de objektiven som de själva ville ha, det vill säga högkvalitativa objektiv för systemkameror. Från början fanns det många medlemmar som var med i projektet men många hoppade av under resans gång och i slutändan var det bara 7 kvar. Namnet 7Artisans används således för att hedra de medlemmar som trodde på projektet från början.    


7Artisans objektiv är för närvarande (2021) tillverkade av metall och saknar elektronisk överföring av data till kamerahuset. Det kräver att fotografen behärskar de manuella inställningarna som på den gamla goda tiden. Det är med andra ord ett bra objektiv för att lära sig det och utvecklas som fotograf. 7artisans objektiv kännetecknas ofta av möjligheten till ett lågt bländartal men bibehållen skärpa för att skapa en inramad bild med vacker bokeh. Numera finns 7artisans objektiv i olika brännvidder avsedda för olika ändamål, allt från makro, normal till fisheye.  

Objektiven är trots sin gedigna konstruktion av metall lätta och anses därmed ha en god ergonomi men är också enkla att arbeta med. Anledningen till den lätta vikten är avsaknaden av autofokus. Att inte ha en autofokus innebär följaktligen att du själv måste fokusera där du vill ha fokus. Något som många trots allt uppskattar då du alltid får fokus där du vill ha det. Dessutom anser många att de blir snabbare på att fokusera än autofokus på andra objektiv. 

Filtrera produkter