Filtersystem

 • Första intrycket av Haida M10 filtersystem

  Nyligen fick jag möjlighet att prova Haidas nya M10 filtersystem tillsammans med flera ND- och POL-filter. Följande produkter blev testade:

 • Haida M10 Filtersystem recension

  Jag har använt Formatt Hitech filter i åratal – det är ingen hemlighet. Haida frågade om jag skulle vilja testa deras M10 Filtersystem och det ville jag. Kolla in videon för en grundlig recension, eller fortsätt läs för en detaljerad summering.

 • Haidas filtersystem - En utmanare till Lee filters

  Filtersystem finns inte tillgängliga i objektivens filterstorlekar till skillnad mot cirkulära filter. Detta innebär att man måste konvertera upp sitt objektivs filterstorlek till filtersystemets storlek om man använder sig av ett filtersystem. Detta görs med hjälp av en adapterring.

 • Haidas Filtersystem kompabilitetslista

  Haida har flera olika filtersystem, så vilket objektiv passar egentligen till vilket? Här kan du se vilka objektiv som är kompatibla till vilket av Haidas filtersystem i en smidig tabell. 

 • Nya Haida M15 filterhållare magnetiskt system

  Filter kan vara ett utmärkt verktyg att ha i din kameraväska när förhållandena kräver det. GND-, ND- och CPL-filter är de vanligaste filtren som används för att förlänga eller jämna ut exponeringen. GND-filter används främst vid golden hour för att mörka ner himlen och jag kan inte föreställa mig att arbeta vid havet, vattenfall, sjöar osv. utan ND-filter.

 • Köp produkterna här