JJC Black Diffusion 1/4 Filter (52mm)

38505 - JJC

● Skapar mjuka bilder tack vare en pastelleffekt som minimerar högdagrar.
● Ger mjuka drag och dämpar glans för att ge en drömlik effekt som passar såväl stillbildsfoto som filminspelning!

Kontrollera att du valt rätt!
399 kr
I lager (9 st)   Leveranstid: 1-3 dagar

Vi erbjuder hemleverans fram till din dörr

Du har alltid 14 dagars ångerrätt

Beställ före 14:00 så skickar vi dina varor idag (gäller vardagar)

JJC Black Diffusion 1/4 filter är ett specialdesignat filter som skapar en drömsk dimmig atmosfär. Filtret gör att skarpa och hårda drag försvinner samtidigt som huden ser len och jämn ut med ett romantisk skimmer i kombination med låga detaljförluster.

● Skapar mjuka bilder tack vare en pastelleffekt som minimerar högdagrar och ger därmed dina bilder det lilla extra.
● Ger mjuka drag och dämpar glans för att ge en drömlik effekt som passar såväl stillbildsfoto som filminspelning! 
● Filtret skyddas mot repor, olja och fingeravtryck tack vare en skivtunn hård 28 lagers multibeläggning så att du enkelt kan hålla filtret rent. 

Kreativt för foto & video
Black Diffusion filter kan med fördel användas när du skapar video såväl som foto tack vare att det mjukar upp ljuset samtidigt som det minskar kontrasten och skapar därmed en dimmig effekt. Detta i kombination med att det jämnar ut exempelvis rynkor och porer gör att huden på modellen kan se jämnare ut. Dessa effekter uppfattas ofta ge mer atmosfär till scenen och bilden.

Dimmig effekt
För att skapa den här dimmiga effekten som filtret åstadkommer, finns en beläggning med massor av slumpmässiga prickar av vitt och svart spridda över glaset på filtret. Detta fångar det inkommande ljuset och sprider ut det. Det sänker den totala kontrasten och lägger till en mjuk glöd i ljuspunkterna, det vill säga de ljuskällor som finns på din bild. Effekten är jämt fördelad över hela bilden till skillnad mot systerfiltret Soft Focus där effekten är koncentrerad till mitten av bilden.

Förr i tiden när man använde analoga objektiv kunde dessa ha en soft focus-effekt inbyggd, detta var inte meningen utan var en bieffekt av deras dåvarande konstruktion. Dagens objektiv har optimerats för att minimera dessa optiska aberrationer*, därför förekommer inte denna soft focus-effekt på moderna linser eller objektiv. Dock blev många fotografer fästa vid denna mjuka effekt (många fotograferade enbart i soft focus) och därför tillverkas det idag filter med just denna soft focus- eller black diffusion-effekt. Fördelen med dagens olika typer av soft focus filter (black diffusion inkluderat) är att man kan använda det på vilket objektiv man vill och också ta bort det när man inte längre vill ha den mjuka dimmiga effekten. Black Mist filtren är således en vidareutveckling av soft focus filtren men med lägre detaljförluster.

Material & konstruktion
Black Diffusion filtren från JJC håller hög kvalitet med optiskt AGC HD glas och en tunn ram (3.5mm) av aluminium. Den tunna ramen minimerar även risken för vinjettering på vidvinkelobjektiv. Glaset mals optiskt och beläggs sedan med ett  filmskikt på ytan. Det består av flera lager multicoating varav det översta lagret består av Nanocoating som har en hård skyddande beläggning för att skydda ditt filter men ger också mycket låg reflektivitet vilket minimerar inre reflektioner. Filtret är därmed vatten- och dammtätt, oljebeständigt samt försett med antirep-beläggning.

Vad ingår i paketet?
1x Black Diffusion filter.
1x Fuktsäkert fodral.

Specifikationer för JJC Black Diffusion filter:
Filterstorlek: 52mm
Typ: Black Diffusion 1/4 filter
Ljustransmission: 84%
Ram: Aluminium
Tjocklek ram: 3.5mm
Material: AGC Optiskt glas
Modellnummer: F-BD52-4
Varumärke: JJC

Bilderna visar 77mm filter.
*Aberrationer= avikelse inom optiken.

Tipsa

Egenskaper

Diameter
52mm
Filtertyp
Black Mist Filter
Varumärke
JJC


0
0

Recensioner

Produkten har inga recensioner

Skriv en recension om produkten

Betyg: