Nest NT-6324C Traveller Kamerastativ 178cm av kolfiber - 1/4" skruvgänga

32323 - NEST

Jämförelsevis lågt pris jämfört med kamerastativ i samma kvalitetsnivå. (Stativet har en vikt på 2.238 kg men en max.belastning på 20 kg - vilket är otroligt.)

3999 kr
I lager (2 st)   Leveranstid: 1-3 dagar

 

Produktegenskaper för NT-6324:
● Stativbenen är tillverkade av 8-lagers kolfiber (Se bild nr.4)
● Vissa detaljer tillverkade av aluminium / magnesiumlegering
Ett stativben kan tillsammans med mittenpelaren göras om till en monopod.
● 
Stativben som kan vikas upp med 180°
● Krok under mittenpelaren finns där man kan hänga en sandsäck för extra stabilitet.

Detta stativ levereras tillsammans med:
- Ett professionellt kulledshuvud
- En snygg stativväska
- En vadderad axelrem
- Insexnycklar
- En enkel manual

En välgjord bärväska
Nest producerar en komplett serie med kameraväskor så det är inte konstigt att deras bärväska för kamerastativet är väldesignad och välgjord. Dess dimensioner är något större än det vikta stativet, som är 48 cm lång och 14 cm bred och 14 cm lång. Den totala vikten av fodralet och remmen 375 gram. Den inre vadderingen är 1 cm tjock, tjockare än många andra väskor. Bärväskan har också en litet fack (som öppnas med dragkedja) som kan vara praktiskt till att lagra extra verktyg etc.

En tillhörande ergonomisk axelrem
En bred tillhörande axelrem medföljer. Vid ändarna av axelremmen sitter två karbinhakar (en karbinhake / ände) som kan monteras på varsin ände av bärväskan vilket gör att axelremmen sitter ordentligt och är lätt att montera / lossa.Information för kamerastativet NT-6324C

Stativbenen är tillverkade av 8-lagers kolfiber
Enligt Nest är de 8 lagren av 100% kolfibermaterial anordnade i en kvasi-isotrop konfiguration. Laboratorietestresultat har visat att andra märken av kolfiberben har en brytpunkt på 84.4 kg, medan Nest Traveller serien av kolfiber har en fantastisk brytpunkt på 134.1 kg.


Stativben med fyra bensektioner med vridlås

Statibenen har fyra bensektioner med tre vridlåsringar som lätt kan justeras med ena handen genom att den vrids moturs för att låsa upp benen. Det tar exakt 90° av en sväng för att låsa upp vridlåsen. En fin precision i förlängning och retraktionen av stativbenen. Allt glider in och ut perfekt utan några ansträngningar eller svåra ljud.

Mittkolonnen kan göras om till en monopod
Den stora mittenkolonnens låsring är täckt av en tjock svart gummiring med texten "NEST PATENTED". Det tar bara 1/4 varv (90°) låsa upp mittkolonnen.

Stativbenen fälls ut ifrån sitt ihopvikta läge med hjälp av vinkellås
Kamerastativet är utrustat med en vinkellåsmekanism som är en fjäderbelastad glidspärr av förkromat stål som behöver låsas upp, innan varje ben fälls ut med 180° från den ihopvikta positionen. Du måste trycka benet något nedåt och sedan glida spärren åt höger att fälla ut stativbenen.

Lågvinkels fotografering
Vid lågvinkel fotografering med Nest NT-6324CK krävs att du först avlägsnar mittenkolonnen. (1) Först måste du skruva loss fjäderkroppen längst ner på mittenkolonnen. (2) Det nästa steget är att skruva loss mittenkolonnens vridlås som kopplar ihop mittenkolonnen med stativbenen. (3) Skruva sedan bort snabbplattan från mittenkolonnen. (4) Montera nu endast fast fjäderkroppen och snabbplattan för att få en minskad höjd. (5) Montera till sist dit ett stativhuvud. (6) klart!

Stativfötter av gummi
Stativet har gummifötter av mycket högkvalitativt gummi vilket ger bra stadga på de flesta ytor på grund av flera koncentriska spår i botten. Gummifötterna är emellertid inte avtagbara och lämnar inget alternativ för andra stativfötter.

Kan göras om till en monopod
Mittkolonnen är en integral del av monopoden och måste därför avlägsnas från stativkomplexet. Ett av stativbenen ska också skruvas loss från bennavet. Du får en ganska lång monopod som når 1638 mm (1.638 meter) i höjd när den är helt förlängd. Båda dessa delar ska sedan kopplas ihop. Denna teknik att fästa mittkolonnen ovanpå det avtagbara benet för att bilda en högre monopod har blivit en trend bland professionella stativtillverkare.


 

Specifikationer för kamerastativet:

Stativhuvud: Kulledshuvud
Antal bensektioner: 4st
Material: 8x lager kolfiber
Max längd (mittenkolonnen höjd): 177.8 cm
Max diameter:  3.2 cm
Ihopfälld längd: 48.0 cm
Vikt: 2.380kg (stativ+kulledshuvud)
Max belastning: 20kg
Vattenpass: Ja
Modellnummer: NT-6324CK
Varumärke: Nest


Varumärket Nest
Hong Kong Nest Technology CO, LTD är ett internationellt företag registrerat i Hong Kong. Företaget är specialiserat på gimbalhuvuden, fågelskådning / DV-huvuden, professionella kamerastativ, väskor och tillbehör. Deras motto är: "Nest, Professional Focus" vilket återspeglar deras strävan.

Tipsa

Egenskaper

Max. längd
170-179cm


0
0

Recensioner

Produkten har inga recensioner

Skriv en recension om produkten

Betyg: