Nest Traveller Trebensstativ kolfiber (167cm)

22254 - Fancier

Storlek väljs i rullgardinsmenyn.

2990 kr
I lager (1 st)   Leveranstid: 1-3 dagar

NEST NT-6295CK är ett rejält trebensstativ/enbenssativ tillverkat av 8 lager kolfiber. Stativet har justerbar längd: 26cm-167cm.

Stativet går även att använda som ett enbensstativ vilket gör att stativet blir användbart vid fler tillfällen till exempel sportfotografering som kräver ett flexibelt stativ.

Benen skruvas ut genom att vrida på gummihandtagen som finns på benen. För att montera ner stativet till sin ursprungliga form så att det får plats i väskan vrider du på metallbitarna uppe vid benens fäste samtidigt som man drar benet uppåt.  

En snabbkoppling i form av en platta med 1/4" gänga finns på stativet så det är lätt att plocka av och på kameran. Undertill har stativet en krok som man kan hänga på sin kameraväska eller något annat för att få extra stabilitet. 

Ett vattenpass finns vid stativhuvudet, det gör det enkelt att se om kameran står rakt och kan spara tid då du t.ex slipper räta ut horisonter i ett bildbehandlingsprogram. Stativhuvudet består av en flexibel kulled som går att vinkla framåt och bakåt i mjuka rörelser.

NEST NT-6295CK har flexibla ben, detta gör att man kan fotografera väldigt lågt då stativets lägsta längd är endast 26cm. Detta är användbart vid bland annat makrofotografering. 

Trebensstativ används när kameran ska stå helt stilla vid exempelvis långa slutartider för att få skarpa bilder. Därför använder många landskapsfotografer detta typ av stativ, det silkeslena vattnet som ofta ses på landskapsfotografier kräver långa slutartider. Stativet är dock även användbart vid bland annat självporträtt, gruppbilder, porträttfotografering samt macrofotografering

Vid användning av IR-filter och gråfilter är stativ ett måste. Dessa filter gör nämligen att du måste använda dig av långa slutartider, står då inte kameran helt stilla blir resultatet rörelseoskärpa och oskarpa bilder.

HDR-fotografering kräver också att man använder ett stativ då kameran måste stå på samma plats medan man exponerar olika för varje bild. 

För att maximera skärpan kan även en fjärrutlösare/trådutlösare användas, detta minimerar risken att råka stöta/skaka till kameran när man trycker ner avtryckaren. 

Specifikationer för kamerastativet:
Max längd: 167cm
Minsta längd: 26cm
Längd ihopfälld: 41cm
Enbensstativ längd: 175cm
Vikt: 1770g
Material: 8 lager kolfiber
Max belastning: 20kg
Modell: NT-6295CK
Märke: Nest

Praktisk fodrad tygväska medföljer stativet.

Passar stativet min kamera?
Stativet har 1/4" gänga vilket är standard på digitala systemkameror, kompaktkameror samt videokameror till ex. Canon, Nikon, Sony, Pentax med flera.

Tipsa

0
0

Recensioner

Produkten har inga recensioner

Skriv en recension om produkten

Betyg: