FRI FRAKT VID KP VER 100KR FRGOR?   KONTAKTA OSS: 011 26 50 12
Ingen produkt  
Till Kassan  

Haida Close-Up+10 Filter (52mm)

Art.nr 12254-00
Filterstorlek vljs i rullgardinsmenyn.

99 kr
I lager. (Fler än 10 st) Leveranstid: 1-2 dagar

Close-up filter +10 kallas även närbildsfilter eller makrofilter. Förenklat kan man säga att close-up-filtret fungerar som ett förstoringsglas och högre siffror ger högre förstoring.

Förstoringen anges med dioptri tal.
Dioptri är det inverterade värdet av linsens brännvidd i meter till ex.
+1 = 1/1 vilket ger linsens brännvidd 1 meter.
+4 = 1/4 = vilket ger linsens brännvidd 0.25 meter.
+10 = 1/10 = vilket ger linsens brännvidd 0.1 meter.

Close-up-filter används ofta som ett budgetalternativ för makro-objektiv och används också främst till makrofotografering. De fästes i filtergängan på objektivet och flera close-up-filter kan också fästas på varandra för att få ökad effekt. Vi rekommenderar dock inte att sätta flera close-up +10 på varandra då det blir väldigt svårt att hitta fokus.

Hur använder man ett close-up-filter?
Ett close-up-filter fungerar som ett förstoringsglas, alltså kan man inte fokusera på avstånd. 
Man måste gå väldigt nära sitt motiv för att kunna få fokus. Har du problem att fokusera, prova att gå närmre, ibland nuddar linsen till och med vid motivet. Manuell fokus är att föredra. Ibland kan det vara lättare att ställa in fokusen manuellt och sedan röra hela kameran fram och tillbaka för att få fokusen där du vill.  

Specifikationer:
Filterstorlek: 52mm
Styrka: +10
Material: Glas
Märke: Haida

Filtret levereras i en tålig plastförpackning. 

Jane Wallin (2016-10-21) - - 5 av 5

Emilie Karlman (2016-09-07) - - 2 av 5
Otroligt bra och snabb leverans!! Men det som gjorde mig besviken var det faktum att jag fick fel storlek skickat till mig. Jag hade kryssat i 58mm och det var ven det som stod p pappret jag fick tillsammans med filtret. Dock mste det ha hnt ngot fr jag fick hem ett filter p 55mm. Detta gjorde mig otroligt besviken eftersom jag blev s glad nr jag sg att jag hade ftt filtret.

Anna (2012-08-17) - - 5 av 5
Jag r totalt frlskad i mitt close-up filter, jag har ftt s snygga bilder med det! Kan rda alla att kpa detta ni kommer INTE att ngra er :D! r ngon sugen p att se resultatet p mina bilder s kolla min blogg p http://annamarialarssson.blogg.se

Philip Svensson (2010-12-30) - - 0 av 5
Grymt filter, med grym leverans tid :) Fast frgen & skrpan frsvinner lite tycker jag, speciellt nr man anvnder blixten!

Caroline Wahlberg (2010-12-08) - - 0 av 5
Har varit otroligt \"kr\" i mitt det hr filtret sedan jag kpte det i slutet av sommaren nu i r. Jag har lskat att anvnda det p alla stt och vis och den har varit det filtret jag anvnt mer n ngot annat av mina filter sedan jag kpte det. Det var snabb leverans - som det alltid varit -, vilket fr tumme upp helt klart. Filtret i sig fr ocks tummen upp fr anvndbarheten. Men d det kommer till kvalitn sger jag som det r rent ut sagt. Den suger. Pga. detta filter frlorade jag nstan ett av mina objektiv pga. att den inte klarar av att folk som pendlar ger den, eller s r det fr att den inte klarar av vdret vi har hr i Uppland som skiftar emellan plus och minus p vinterhalvret. Sjlvkart r jag en sdan person som inte fotograferar mindre bara fr att det blir kallt och vinter ute, det r snarare tvrt om, jag fotograferar mer d. S en sjlvklarhet fr mig r just d att filtret ska palla vdret vi har hr i Uppland, men uppenbarligen gr den inte det d det blev spnningar i den pga. att vi gick ifrn minus till plus tillbaka till minus hr de senaste dagarna, s i mndags nr det var problem med tgen som alltid blev jag sjlvklart knuffad och min vska som jag hade kameravskan i fick en ltt smll emot tget nr det vl kom och ploff s hade jag nstan inte ens mitt objektiv helt lngre. S jag rekommenderar den kort och gtt inte om man bor i Uppland och vill ha sitt objektiv helt p vinterhalvret ocks. Vldigt synd att den inte ens hll i ett halvr. Kommer sakna den otroligt mycket, fr den gr mest troligt inte att anvnda lngre fr min del eftersom den gick i tusen bitar. S det r nog bara att spara ihop till ett riktigt macro objektiv fr min del nu d jag inte lngre har denna, fr ett nytt tror jag inte att jag kommer att kpa eftersom de inte hller.

Louise Janson (2010-05-26) - - 4 av 5
Jag kan varmt rekommendera det hr filtret. Nr man vl \"lr knna\" det s kan det bli toppen macro bilder! Men man fr testa sig fram lite i brjan :)

Ewa Janeman (2010-05-03) - - 4 av 5
r ett kanon filter till en mycket bra peng.Snabb leverans Min dotter r kanon njd ;-)Rekomenderas

Skriv din egen recension om produktenBetyg:


Personer som köpte denna produkt köpte också

Liknande produkter