3.4 10

Haida Close-Up+10 Filter (52mm)

12254-00 - Haida
(10 recensioner)

Tyvärr, produkten har utgått ur vårt sortiment

Haidas 52mm Close-up har utgått. Välj Zomei 52mm Close-up.

Close-up filter +10
 kallas även närbildsfilter eller makrofilter. Förenklat kan man säga att close-up-filtret fungerar som ett förstoringsglas och högre siffror ger högre förstoring.

Förstoringen anges med dioptri tal.
Dioptri är det inverterade värdet av linsens brännvidd i meter till ex.
+1 = 1/1 vilket ger linsens brännvidd 1 meter.
+4 = 1/4 = vilket ger linsens brännvidd 0.25 meter.
+10 = 1/10 = vilket ger linsens brännvidd 0.1 meter.

Close-up-filter används ofta som ett budgetalternativ för makro-objektiv och används också främst till makrofotografering. De fästes i filtergängan på objektivet och flera close-up-filter kan också fästas på varandra för att få ökad effekt. Vi rekommenderar dock inte att sätta flera close-up +10 på varandra då det blir väldigt svårt att hitta fokus.

Hur använder man ett close-up-filter?
Ett close-up-filter fungerar som ett förstoringsglas, alltså kan man inte fokusera på avstånd. 
Man måste gå väldigt nära sitt motiv för att kunna få fokus. Har du problem att fokusera, prova att gå närmre, ibland nuddar linsen till och med vid motivet. Manuell fokus är att föredra. Ibland kan det vara lättare att ställa in fokusen manuellt och sedan röra hela kameran fram och tillbaka för att få fokusen där du vill.  

Specifikationer:
Filterstorlek: 52mm
Styrka: +10
Material: Glas
Märke: Haida

Filtret levereras i en tålig plastförpackning. 

Tipsa

Egenskaper

Diameter
52mm
Filtertyp
Close-Up Filter
Varumärke
Haida


0
0

Recensioner

Anette Grahn

2017-11-29
Hardy Åström

2017-01-09
Marina Wieselblad

2016-12-18
Jane Wallin

2016-10-21
Emilie Karlman

Otroligt bra och snabb leverans!! Men det som gjorde mig besviken var det faktum att jag fick fel storlek skickat till mig. Jag hade kryssat i 58mm och det var även det som stod på pappret jag fick tillsammans med filtret. Dock måste det ha hänt något för jag fick hem ett filter på 55mm. Detta gjorde mig otroligt besviken eftersom jag blev så glad när jag såg att jag hade fått filtret.

2016-09-07
Anna

Jag är totalt förälskad i mitt close-up filter, jag har fått så snygga bilder med det! Kan råda alla att köpa detta ni kommer INTE att ångra er :D! Är någon sugen på att se resultatet på mina bilder så kolla min blogg på http://annamarialarssson.blogg.se

2012-08-17
Philip Svensson

Grymt filter, med grym leverans tid :) Fast färgen & skärpan försvinner lite tycker jag, speciellt när man använder blixten!

2010-12-30
Caroline Wahlberg

Har varit otroligt \"kär\" i mitt det här filtret sedan jag köpte det i slutet av sommaren nu i år. Jag har älskat att använda det på alla sätt och vis och den har varit det filtret jag använt mer än något annat av mina filter sedan jag köpte det. Det var snabb leverans - som det alltid varit -, vilket får tumme upp helt klart. Filtret i sig får också tummen upp för användbarheten. Men då det kommer till kvalitén säger jag som det är rent ut sagt. Den suger. Pga. detta filter förlorade jag nästan ett av mina objektiv pga. att den inte klarar av att folk som pendlar äger den, eller så är det för att den inte klarar av vädret vi har här i Uppland som skiftar emellan plus och minus på vinterhalvåret. Självkart är jag en sådan person som inte fotograferar mindre bara för att det blir kallt och vinter ute, det är snarare tvärt om, jag fotograferar mer då. Så en självklarhet för mig är just då att filtret ska palla vädret vi har här i Uppland, men uppenbarligen gör den inte det då det blev spänningar i den pga. att vi gick ifrån minus till plus tillbaka till minus här de senaste dagarna, så i måndags när det var problem med tågen som alltid blev jag självklart knuffad och min väska som jag hade kameraväskan i fick en lätt smäll emot tåget när det väl kom och ploff så hade jag nästan inte ens mitt objektiv helt längre. Så jag rekommenderar den kort och gått inte om man bor i Uppland och vill ha sitt objektiv helt på vinterhalvåret också. Väldigt synd att den inte ens höll i ett halvår. Kommer sakna den otroligt mycket, för den går mest troligt inte att använda längre för min del eftersom den gick i tusen bitar. Så det är nog bara att spara ihop till ett riktigt macro objektiv för min del nu då jag inte längre har denna, för ett nytt tror jag inte att jag kommer att köpa eftersom de inte håller.

2010-12-08
Louise Janson

Jag kan varmt rekommendera det här filtret. När man väl \"lär känna\" det så kan det bli toppen macro bilder! Men man får testa sig fram lite i början :)

2010-05-26
Ewa Janeman

Är ett kanon filter till en mycket bra peng.Snabb leverans Min dotter är kanon nöjd ;-)Rekomenderas

2010-05-03

Skriv en recension om produkten

Betyg:


Andra köpte också