För nybörjare

 • 12 nödvändiga kameratillbehör

  Letar du efter tips eller råd om vilka kameratillbehör som du kan tänkas behöva för att förenkla ditt fotande? - Då har du kommit rätt, för här listar vi de 12 kameratillbehören som vi anser att alla fotografer borde ha.

 • Fototips för nybörjaren

  Så, du har skaffat en kamera och är redo att börja fotografera. Du kanske vill fotografera familjen i vardagen eller på semestern, ta fina bilder på ditt husdjur eller så vill du en dag ta ditt fotograferande till en helt ny nivå. Oavsett så börjar alla som nybörjare, därför vill jag nedan ge några tips som kan hjälpa dig att få bilderna som du önskar redan i början av din fotokarriär.

 • Köpguide - Populära Kameratillbehör 2022

  Här har vi samlat en lista med populära kameratillbehör för att inspirera dig. Har du provat dem? Nummer 1 på listan är lensball eller kristallkulan som är en kula som reflekterar motivet och som används vid kreativ fotografering.

   

   

   

 • Så väljer du rätt filterstorlek till ditt objektiv

  Många tror att det är kameran som avgör vilken filterstorlek som passar. Detta är dock felaktigt då det är objektivet som avgör vilken filterstorlek som passar. Egentligen är detta logiskt eftersom det är i objektivets filtergänga som filtret fästes i. Olika objektiv kan alltså ha olika storlekar och kräver då också olika storlek på filter för att passa.