4.5 6

JJC GC-3 (3 i 1) Gråkort 13x10cm

25463 - JJC
(6 recensioner)
119 kr
I lager (Fler än 10)   Leveranstid: 1-3 dagar

Gråkort används för att få den perfekta vit- och färgbalansen. De kan användas för all sorts fotografering, ex. naturfotografering, porträttfotografering och makrofotografering. Många upplever sina fotografier som en aning tråkiga, färglösa och i fel vitbalans utan efterarbete. Många av dessa problem går att lösa i photoshop men det kan vara svårt att avgöra vilken färg som faktiskt är korrekt med blotta ögat. Ett alternativ för att lösa detta problem är gråkort som är enkla att använda och hjälper dig att få korrekt vitbalans, färgåtergivning och kontrast. Man kan även använda ett gråkort till manuell ljusmätning. Håll då upp kortet framför kameran så att det fyller hela bilden, titta på exponeringsmätaren och ställ in dina inställningar. Bilden ska nu bli korrekt exponerad. I vissa ljusförhållanden kan man behöva under- eller överexponera en aning. 


Hur använder jag ett gråkort?
Justera vitbalans före exponering: Se till att gråkortet fyller hela bilden genom att hålla det framför kameran. Välj inställningen anpassad vitbalans på din kamera och ta en bild på gråkortet i det befintliga ljuset. Använd sedan bilden som referens för din vitbalanseringen.

Justera vitbalans efter exponering: 
Ta en bild där gråkorten är med någonstans i bilden där du ska fotografera, det räcker med en bild där de är med på bild per plats du fotograferar på. Var noga att det inte finns några reflexer i gråkorten när du tar denna bild. Öppna sedan bilden i photoshop. I photoshop finns ett verktyg som heter "Nivåer" eller "Levels" på engelska. Öppna det och välj den grå pipetten och klicka på gråkortet som finns på bilden. Har du använt dig av vit och svart gråkort väljer du vit respektive svart pipett och klickar på korten i bilden. Du förklarar vad som är vitt, svart och grått i bilden för photoshop. Spara sedan inställningen för "nivåerna" och använd den på följande bilder du tog på denna plats. "Kurvor" kan även användas istället för "nivåer" i photoshop.     

Specifikationer för gråkort:
Mått: 13x10cm
Färg: Grå (18%), svart & vit
Antal: 3st 
Modellnummer: GC-3
Märke: JJC 

Tipsa

Upptäck mer


0
0

Recensioner

MATTIAS TJERNKVIST

Allt var perfekt✨✨✨✨✨

2020-03-28
Mona Björck

Mycket användbara och prisvärda

2019-12-19
Svante Jacobson

Kom som utlovat snabb leverans direkt i brevlådan. Tummen upp

2019-11-21
Mats Öhr

Gråkortet helt OK men kortet för vitbalans funkar inte optimalt (för vitt/blåaktigt) jämfört med x-rite passport och lastolites Ezybalance.

2019-09-28
Fredric

Motsvarade det som beskrivningen sa. Fick det i brevlådan dagen efter beställning. Toppklass!

2019-07-21
Tandläkare Milad George

2018-12-10

Skriv en recension om produkten

Betyg:


Andra köpte också