3.5 2

Justerbart Gråfilter (52mm)

13051-00 - Haida
(2 recensioner)

Tyvärr, produkten har utgått ur vårt sortiment

Justerbart gråfilter kallas också ND-filter och används för att få rörelseoskärpa samtidigt som man kan ha ett kort skärpedjup. Filtret fungerar ungefär för kameran som ett par solglasögon gör för människoögat.

Filtret går att rotera vilket gör att du kan justera från motsvarande ND0.3 (2x) ned till ND2.7(400x). Filterytan är något större än objektivets yta för att inte ge en vinjettering. Det innebär att den yttre gängan blir en storlek större, t.ex 52mm blir 55mm. 

Filtret tar bort ljus utan att nämnvärt påverka färg. Att använda gråfilter är ett alternativt sätt att styra exponeringen på. 

När man önskar att fånga en rörelse på bild är ett gråfilter ett utmärkt tillbehör. De används t.ex när man vill fotografera vatten, bilar, tåg osv. Vid fotografering av bilar vill man behålla känslan av att bilen rör sig när den åker förbi. Bilen ska ha fokus genom att vara skarp och bakgrunden vara oskarp. Detta åtgärdar du i vanliga fall enkelt med ett lägre bländartal men för att fånga rörelsen som bilen har kräver det en lägre slutartid och det slutar då med en överexponerad bild. Det är då gråfiltret kan hjälpa dig, det mörkar ner så att du kan behålla ditt låga bländartal och låga slutartid.

Specifikationer:
Filterdiameter: 52mm
Filterfaktor: 2x-400x
Material: Optiskt glas
Märke: Haida

Filtret levereras i en tålig plastask.
Utgått ur Haidas sortiment och ersätts med Pro II MC Justerbart gråfilter.


Specifikationer

The density adjusted range is from ND2 (ND0.3) to ND1000 (ND3.0), designed for super wide angle lens.

Tipsa

Egenskaper

Varumärke
Haida


0
0

Recensioner

Alex

Svårt och sätta på och när du går över det maximala så blir det mörkt på bara vissa ställen. Vilket därmed betyder att du måste kolla på självaste filtret när du ställer in den...

2014-05-21
Mikael Samuelsson

Har nu testat det här filtret & är jättenöjd. Det är mycket använbart, eftersom man kan justera filtret. (ND2) (ND0.3) till ND1000 (ND3.0). Det ska bli spännande o testa det i höst, en solig dag när alla färgerna har kommit. Ett måste i Kameraväskan..........:-)

2011-09-11

Skriv en recension om produkten

Betyg:


Andra köpte också