4.8 5

K&F Concept Black Mist 1/4 Filter Nano-X (52mm)

37069 - K&F Concept
(5 recensioner)
Kontrollera att du valt rätt!
469 kr
I lager (5 st)   Leveranstid: 1-3 dagar

Vi erbjuder hemleverans fram till din dörr

Du har alltid 14 dagars ångerrätt

Beställ före 14:00 så skickar vi dina varor idag (gäller vardagar)

K&F Concept Black Mist 1/4 filter är ett filter som skapar en drömliknande dimmig atmosfär. Det gör att skarpa och hårda drag försvinner, huden ser len och jämn ut med ett romantisk skimmer i kombination med låga detaljförluster.

● Mjukare bilder tack vare pastelleffekten med mjukt ljus som ger dina bilder det lilla extra.
● Reducerar högdagrar och dämpar glans för att ge en drömmig effekt. 
● Filtret skyddas mot repor, olja och fingeravtryck tack vare en skivtunn hård Nano-X multibeläggning så att du enkelt kan hålla filtret rent. 

Filminspelning
Black Mist filtren kan med fördel användas vid filminspelning tack vare att det mjukar upp ljuset i kombination med att det jämnar ut rynkor och porer vilket gör att huden på modellen ser jämnare ut. Något som kan uppfattas ge mer atmosfär till scenen.

Dimeffekt
För att skapa denna dimeffekten som filtret gör finns en beläggning med massor av slumpmässiga prickar av vitt och svart spridda över filtret. Detta fångar det inkommande ljuset och sprider det. Det sänker den totala kontrasten och lägger till en mjuk glöd mot ljuspunkterna. Effekten är jämt fördelad över hela bilden till skillnad mot systerfiltret Soft Focus där effekten är koncentrerad till mitten av bilden.

Förr i tiden när man använde analoga objektiv kunde dessa ha en soft focus-effekt inbyggd, detta var inte meningen utan var en bieffekt av deras konstruktion. Dagens objektiv har optimerats för att minimera dessa optiska aberrationer*, därför förekommer inte denna soft focus-effekt på moderna linser. Dock blev många fotografer fästa vid denna mjuka effekt (många fotograferade enbart i soft focus) och därför tillverkas det idag filter med just soft focus-effekt. Fördelen med dagens soft focus filter är att man kan använda det på vilket objektiv man vill och också ta bort det när man inte längre vill ha den mjuka effekten. Black Mist filtren är en vidareutveckling av Soft Focus filtren tack vare låga detaljförluster.

Material
Black Mist filtren från K&F Concept håller hög kvalitet med optiskt glas och en tunn ram (3,3mm) av aluminium. Glaset mals optiskt och beläggs sedan med ett  filmskikt på ytan. Det består av flera lager multicoating varav det översta lagret består av Nanocoating som har en hård skyddande beläggning för att skydda ditt filter. Filtret är därmed vatten- och dammtätt, oljebeständigt samt försedd med antirep-beläggning.

Specifikationer K&F Concept Black Mist filter:
Filterstorlek: 52mm
Typ: Black Mist 1/4 filter
Ljustransmission: 84%
Ram: Aluminium
Tjocklek ram: 3.3mm
Material: Optisk glas
Ingår: Filter, skyddsfodral
Modellnummer: KF01.1517
Varumärke: K&F Koncept


*Aberrationer= avikelse inom optiken.

Tipsa

Egenskaper

Diameter
52mm
Filtertyp
Black Mist Filter
Varumärke
K&F Concept


0
0

Recensioner

Johann Ljunggren

Har inte testat på annat än mitt helios, så kan inte säga hur mycket skillnaden är med mot utan.

2023-05-09
Samuel Fundingsrud

2022-10-30
Jaan Orvet

Välbyggt filter. Dock, effekten något mindre än andra 1/4 filter. Gå hellre uppåt ett snäpp än neråt om du är osäker.

2022-01-26
David Appel

2021-10-19
Johan Persson

2021-08-22

Skriv en recension om produkten

Betyg:


Andra köpte också