4.0 5

Kamerastativ med Panorama kulled 175cm - K&F Concept

36835 - K&F Concept
(5 recensioner)
1399 kr
I lager (Fler än 10)   Leveranstid: 1-3 dagar

Vi erbjuder hemleverans fram till din dörr

Du har alltid 14 dagars ångerrätt

Beställ före 14:00 så skickar vi dina varor idag (gäller vardagar)

K&F Concept är ett rejält kamerastativ med kulled som är tillverkat av aluminum & magnesiumlegering med en maxlängd av 175cm.

Stativet går även att använda som ett enbensstativ vilket gör att stativet blir användbart vid fler tillfällen till exempel sportfotografering som kräver ett flexibelt stativ. Benen dras ut genom att knäppa upp "flip-loocks" låssystem vilket är enkelt. För att montera ner stativet till sin ursprungliga form så att det får plats i väskan trycker du på låssystemets reglage uppe vid benens fäste samtidigt som man drar benet uppåt. Undertill har stativet en krok som man kan hänga på sin kameraväska eller något annat för att få extra stabilitet. 


Ett vattenpass finns vid stativhuvudet, det gör det enkelt att se om kameran står rakt och kan spara tid då du t.ex slipper räta ut horisonter i ett bildbehandlingsprogram. Stativhuvudet består av en flexibel kulled som går att vinkla framåt och bakåt i mjuka rörelser. På stativhuvudet finns en snabbplatta som skruvas fast. Det har liknande mått som Arca Swiss, det gör att snabbplattor med Arca Swiss kan användas på kulleden.

Kamerastativet har flexibla ben, detta gör att man kan fotografera väldigt lågt då stativets lägsta höjd är 56cm. Mittpelaren kan dessutom vändas till fel håll och vinklas så kameran kommer till lägsta möjliga marknivå. Detta är användbart vid bland annat makrofotografering. 

Trebensstativ används när kameran ska stå helt stilla vid exempelvis långa slutartider för att få skarpa bilder. Därför använder många landskapsfotografer detta typ av stativ, det silkeslena vattnet som ofta ses på landskapsfotografier kräver långa slutartider. Stativet är dock även användbart vid bland annat självporträtt, gruppbilder, porträttfotografering samt macrofotografering

 

Specifikationer för K&F kamerastativ:
Maxlängd: 175cm
Lägsta längd: 56cm
Längd ihopfälld: 48cm
Enbensstativ maxlängd: 185cm
Vikt: 1770g
Material: Alumium/magnesium legering
Max belastning: 10kg
Kulled modellnummer: KF-28
Serie: SA254M2
Modellnummer: KF09.089 
Varumärke: K&F Concept

Tipsa

Egenskaper

Material
Aluminium
Max belastning
10 kg
Max. höjd stativ
170-179cm
Stativhuvud
Kulled
Varumärke
K&F Concept
Vikt stativ/kulled
1.7 kg


0
0

Recensioner

Sari Susanna Jansson

Stativet är lätt och smidigt men jag saknar ett handtag eller styrpinne som gör det lättare att följa rörliga mål

2021-05-31
Mats Fernström

I det stora hela är det bra enkelt att hantera. Med ett 150-600 sigma sport objektiv hade man önskat att det var En lite större tröghet i huvudet för att ställa in det rätt i förhållande till horisonten

2021-05-13
Rickard

Sladdrigt, ostabilt. Håller inte vad det lovar. Man får dra åt skruvar efter bara någon veckas användande. Men för 1400kr får man ju det man betalar för.

2021-05-09
erik olhester

Suveränt stativ!

2021-05-02
Markus Karppinen

Smidigt och enkelt stativ. Lätt att bära med sig.

2021-01-25

Skriv en recension om produkten

Betyg:


Andra köpte också