4.9 14

K&F Concept Kamerastativ med kulled & fällbar mittpelare 185cm

36834 - K&F Concept
(14 recensioner)
1999 kr
I lager (Fler än 10)   Leveranstid: 1-3 dagar

Vi erbjuder hemleverans fram till din dörr

Du har alltid 14 dagars ångerrätt

Beställ före 14:00 så skickar vi dina varor idag (gäller vardagar)

K&F Concept är ett rejält kamerastativ med kulled & fällbar mittpelare som är tillverkat av aluminum & magnesiumlegering med en maxlängd av 185cm.

  • Multifunktionellt stativ som passar dig som vill fotografera flera olika typer av motiv. 
  • Kan användas som trebensstativ eller konverteras till enbensstativ så att du kan välja det som passar dig bäst. 
  • Vändbar mittstång som gör det möjligt för dig att fotografera nära marken vilket är särskilt användbart vid makrofotografering.
  • Maxlängden på 185cm gör att du kan använda stativet (utan att få ont i ryggen) både som lång och kort.


Passar många olika typer av fotografer

Det här stativet passar dig som gillar att fotografera många olika motiv och inte bara inom en enda genre. Tänk dig att du vill ta bilder med långa slutartider, som du ofta vill vid landskapsfotografering, du håller kameran så stilla du kan men ändå blir bilden suddig pågrund av rörelseoskärpan som orsakas av dina små rörelser (som du inte kan rå för eftersom du är mänsklig) och visst kan denna oskärpa vara estetiskt tilltalande på en del bilder men just nu kanske du vill ha en helt skarp bild. Vid dessa tillfällen behöver du då ett stativ som kan hålla kameran helt stilla åt dig och det är här som trebensstativsfunktionen kommer in. 

Det här stativet kan användas som ett "vanligt kamerastativ" med tre ben och blir då maximalt stabilt. Vinkla enkelt ut varje ben och skruva lätt på varje bens gummigrepp för att förlänga benen till önskad höjd. Maximal höjd är 185cm och passar därför olika ändamål men också fotografer av diverse längder. Montera sedan din kamera på snabbplattan (skruven är av standard 1/4-tumsgänga och passar därmed de allra flesta kameror, om det inte skulle passa finns omvändningsring/adapter för att justera detta). Snabbplattan har dessutom liknande mått som Arca Swiss vilket gör att snabbplattor med Arca Swiss även kan användas på detta stativ. Värt att nämna är också att stativhuvudet består av en flexibel kulled som går att vinkla framåt och bakåt i mjuka rörelser så att du enkelt kan välja din perfekta vinkel. Du är nu redo för att fotografera magiska landskapsbilder med silkeslent vatten och mjuka moln, eller du kanske behövde en ny profilbild? Då är du också redo för att ta snygga självporträtt eller kanske till och med en gruppbild på hela familjen.

Som tidigare nämnt så är stativet användbart för flera ändamål och dess minsta längd på 60cm gör att det även passar bra för makrofotografering. Och om 60cm som minsta längd inte räcker för att komma tillräckligt nära för din makrobild då? Då vänder du bara på mittstången så att kameran hamnar längre ned. Då kommer kameran ner på låg höjd (lägsta möjliga marknivå) och möjliggör alltså ännu närmre avstånd för dina makrofoton. Observera dock att denna funktion kan förvirras med magi, alla stativ har inte denna funktion och de som inte har detta stativ kommer möjligen att undra hur du just lyckades med detta. 


Konvertera till enbensstativ

Så om du gillar att fotografera landskap, självporträtt, gruppbilder och makro så passar stativet utmärkt för dig men om du även gillar att vara snabb på fötterna och fotografera sport så kommer du inte att bli besviken. Stativet går nämligen även att använda som ett enbensstativ vilket gör att stativet blir användbart vid till exempel sportfotografering som kräver ett flexibelt stativ. Enbensstativ är särskilt användbara när det kommer till sport eftersom de är enkla att snabbt byta plats med utan att behöva fälla ut och in ben (tänk dig att springa med ett kamerastativ med tre ben där alla tre benen är utfällda, oj oj, det är som gjort för en olycka!). Enbensstativ är helt enkelt användbara för fotografen som behöver vara snabb och ofta gör platsbyten på sina fotograferingar. 


Passar även produktfotografen

Hittills har vi alltså kommit fram till att stativet passar många olika typer av fotografer och nu läggs ytterligare en till, nämligen produktfotografen. Stativet är nämligen uttrustat med en så kallad panoramakulled som gör att du kan fästa en horisontellt monterad stång där kulled och snabbplatta finns monterad längst ut. Den här stången kan vridas 360 grader men kan också justeras framåt och bakåt och gör det då möjligt för dig att fotografera produktbilder rakt ovanifrån. Det här passar även dig som gillar att kunna ta snygga flat-lay-bilder.


Vattenpass är tidssparande

Nu har vi gått igenom många av stativets användningsområden men hur gör du för att veta om stativet står rakt? (Detta går såklart att justera i efterhand i bildbearbetningsprogram men gör du detta direkt vid fototillfället så sparar du faktiskt tid som du kan lägga på annat). För att justera detta direkt tar du hjälp av vattenpasset som är monterat på kulleden vid snabbplattan för att du enkelt ska kunna se när stativet står rakt. Alla har inte bra ögonmått (återigen, vi är inga robotar) och ibland finns ingenting att utgå från i bilden för att hjälpa dig ta en bild rakt, då kan det vara användbart att använda ett externt verktyg som ett vattenpass.

Låt oss slutligen nämna några tekniska funktioner. Benen dras ut genom att knäppa upp "flip-locks" låssystemet vilket är enkelt. För att montera ner stativet till sin ursprungliga form så att det får plats i väskan trycker du på låssytemets reglage uppe vid benens fäste samtidigt som man drar benet uppåt. Undertill har stativet en krok där du kan hänga din kameraväska eller något annat för att få extra vikt som i sin tur ger extra stabilitet. 

Specifikationer för K&F concept kamerastativ:
Maxlängd: 185cm
Minsta längd: 60cm
Längd ihopfälld: 48cm
Enbensstativ maxlängd: 195cm
Antal bensektioner: 4st
Rördiameter: 25mm/22mm/19mm/16mm
Vikt: 1770g
Material: Alumium/magnesium legering
Max belastning: 10kg
Kulled modellnummer: KF-28
Serie: SA254M2
Modellnummer: KF09.090 
Varumärke: K&F Concept

Tipsa

Egenskaper

Material
Aluminium
Max belastning
10 kg
Max. höjd stativ
180-189cm
Stativhuvud
Kulled
Varumärke
K&F Concept
Vikt stativ/kulled
1.7 kg


0
0

Recensioner

Alf Oskar Scherp

Snabb leverans, och produkten motsvarade mina förväntningar.

2023-06-03
Seppo Lippo

Jag är supernöjd med stativet. Robust och stabil.

2023-02-06
Filippa-Maria Rudelius

2022-11-24
Anneli Wiberg

Hej! Stativet har en mycket bra lösning för makrofotografering. Det är stabilt och ger mycket för pengarna. Anneli

2022-05-21
Sami Rahkonen

Jag har ägt många stativ från de större tillverkarna på marknaden och detta stativ är mitt första från K&F. När jag såg bilder på stativet så fick jag direkt nya idéer och insåg att det öppnas väldigt många nya möjligheter tack vare den fällbara mittpelaren. Stativet har hög kvalitet på knappar och skruvar. Det känns också att det är kvalitet. Älskar höjden och den extra mittpelaren. Har testa stativet i minusgrader och det fungerade väldigt bra. Detta stativ är nu mitt primära stativ. Stativet levereras i en bra och skyddar transportväska. Nu kommer jag aldrig vända mig tillbaka till ett stativ utan en fällbar mittpelare. Toppklass!

2022-02-15
Carl Hertzman

Mycket nöjd med både stativ, kundbemötande och leverans.

2022-01-02
Louise Elfvengren

Supernöjd .. lite svårt bryta benen uppåt.. svaga fingrar men annars helt perfekt

2021-10-18
Louise Elfvengren

2021-10-18
Paul Nyberg

Har använts en gång och kommer vara med på många äventyr. Så kan varmt rekommendera detta stativ. Stativ är stabilt kanske är det vikten som skulle kunna varit lättare, men stabilitet överväger det.

2021-10-11
Simone Steuxner

Tycker det är en jättebra Kamerastativ, stabilt och bra pris! Service och leverans har varit toppen! Gärna igen!

2021-07-26
Johan Munther

Än så länge helnöjd. Fullt utfällt är stativet så högt att jag med mina 198 cm inte når upp till kameran. Känns stabilt och gediget. Konstigt vore annars gällande ett stativ som kostar drygt 1600:-.

2021-07-12
Pär Svensson

Välgjord och praktiskt med fler inställningar för fler än en fotostil.

2021-05-22
Alex Nerö

Presterar över förväntan o väldigt prisvärt. Fungerar perfekt med en tung Nikon.

2021-05-17
Hans Zetterberg

Mycket stativ för pengarna! Stabilt, bra och användbart i alla lägen.

2021-05-15

Skriv en recension om produkten

Betyg:


Andra köpte också