Macroset Mellanringar 3st för Pentax 7/14/28mm

12348-00 - Unbranded
189 kr
I lager (Fler än 10)   Leveranstid: 1-3 dagar

Vi erbjuder hemleverans fram till din dörr

Du har alltid 14 dagars ångerrätt

Beställ före 14:00 så skickar vi dina varor idag (gäller vardagar)

Mellanringar av analog modell för Pentax som används framförallt vid makrofotografering som ett billigare alternativ till makro-objektiv.

● Prisvärt med analoga mellanringar för makrofotografering!
● Fungerar bäst till objektiv med brännvidd 40-100mm.

Makroset används framförallt vid makrofotografering som ett billigare alternativ till makro-objektiv. Makroringar, extension tubes eller mellanringar som det också heter är ringar med olika tjocklek som placeras mellan kameran och objektivet. Detta gör att linserna kommer längre ifrån sensorn vilket i sin tur ökar förstoringsgraden. Ju fler ringar du lägger till, ju närmare fokus och större förstoring.

Paketet innehåller:
1st kamerahusadapter
1st objektivadapter
3st mellanringar i storlek: 9, 16 & 30mm.
Maximal storlek med alla mellanringar och adaptrar: 65mm. 

Makrosetet har inte några kontakter för kommunikation mellan kamerahus och optik.
Det gör att man får fokusera manuellt. Den sista bilden visar "spaken" som man petar mot objektivet för att få adaptern att lossna från kamerahuset.

Macrosetet passar alla kameror med Pentax K-bajonett fattning. Mellanringar kan betraktas som en lite mer avancerad produkt där alla inställningar måste göras manuellt.


Användning
Citat ur en artikel: "fokus måste ställas manuellt och saknas möjligheten att ställa bländaren manuellt så får man helt enkelt fota med maximal eller minimal bländare beroende på objektivets mekanik."

Får du upp meddelandet "Inget objektiv monterat" på din kamera när du använder macrosetet beror detta på att man inte av misstag ska kunna utlösa kameran när inget objektiv är monterat. Ett skydd finns då aktiverat på många kamerahus mot detta. När mellanringarna är monterade kan kameran tro att det då saknar objektiv. 

De allra flesta kamerahus tillåter att denna inställning ändras så att man kan använda mellanringar och analoga objektv. Ofta förklaras detta under rubriken"avtryckarlås" i din manual till ditt kamerahus.  

Hjälp, Vad ska jag göra om mellanringarna fastnar på objektivet?
På mellanringen finns en skruv som ska tryckas i samma riktning som mellanringarnas längd för att öppna låsreglaget, ibland kan man behöva skruva något för att få den i rätt läge. Om skruven försvinner så går det bra att trycka ner låsreglaget med en precisonsmejsel för att få loss objektivet.
Tipsa

0
0

Recensioner

Produkten har inga recensioner

Skriv en recension om produkten

Betyg:


Andra köpte också