- 50%
 Reflexskärm 7 i 1 oval form 120x91cm
 Reflexskärm 7 i 1 oval form 120x91cm
 Reflexskärm 7 i 1 oval form 120x91cm
4.6 5

Reflexskärm 7 i 1 oval form 120x91cm

12427-00 -
(5 recensioner)

Passa och köp, utförsäljning 50% rabatt!

349 kr
Ordinarie 699 kr , du sparar 350 kr, (50%)
I lager (4 st)   Leveranstid: 1-3 dagar

OBSERVERA! Den vita delen kan vara missfärgad då den viktes ihop för snabbt vid tillvekrkningen. Det påverkar inte reflektionen utan ser illa ut därav det låga priset.

OBSERVERA! Den vita delen kan vara missfärgad då den viktes ihop för snabbt vid tillvekrkningen. Det påverkar inte reflektionen utan ser illa ut därav det låga priset.


En reflexskärm används för att minska hårda skuggor, mjuka upp ljus och förstärka det befintliga ljuset på olika motiv. 

Reflektorn går att vika ihop i form av en åtta så den bara tar upp en tredjedel av platsen. 
Väska för smidig hantering ingår.

Skärmen består av en stomme som är vit transparent. Denna används som en diffusor eller softbox vid starkt ljus som till exempel direkt solljus. Då skuggar man motivet med denna del för att få ett mer mjukt ljus utan hårda skuggor. 
Den yttre delen av reflexskärmen är vändbar med hjälp av en dragkedja i 6 olika färger: guldsilverweaving, grön, blå och vit

Färgernas egenskaper:
Silver - Reflekterar maximalt med ljus men kan ge en kall ton. 
Guld - Ger motivet en varmare bronsfärgad ton. 
Vit - Fungerar ungefär som den silverfärgade sidan men reflekterar inte fullt lika mycket ljus och passar därför bra i direkt solljus om den silverfärgade sidan ger för mycket ljus eller om modellen blir bländad av den. 
Weaving - En blandning av silver och guld i sicksack-mönster. Denna sida fungerar bra till det mesta då det blir lite varmare ton än den silverfärgade och lite kallare än den guldfärgade och kan betraktas som mer lagom varm/kall.
Grön & Blå - Används när man vill byta bakgrund i ett bildbearbetningsprogram i efterhand. Man använder sig då av komplementfärger (motsatsfärger) för att enkelt frilägga motivet. T.ex. har motivet en blå tröja på sig så blir det enklast att placera motivet framför den gröna delen av skärmen för att enklast frilägga senare. 

Hur använder jag en reflexskärm och vilken storlek ska jag välja? 
Reflexskärmen vinklar man så att ljuset studsar på motivet. Man ger helt enkelt motivet mer ljus vilket minimerar skuggor och mjukar upp ljuset. 
Vilken storlek man ska ha på sin reflexskärm beror på vad man ska fotografera. Ju större motiv man ska fotografera desto större skärm bör man ha. För porträtt och mindre objekt fungerar 56-80cm bra. Helkroppsbilder och större motiv kräver nog minst 110-180cm, annars finns risken att reflexskärmen är för liten och ljuset räcker då kanske inte till för hela motivet. 

 


Specifikationer

Tipsa

0
0

Recensioner

Per Linder

2020-07-06
Andreas

Verkligen värt pengarna, nedsatt till 349kr. Du får inte något bättre någon annanstans för den slanten. Det enda jag kan anmärka är att fodralet inte riktigt klarar av alla delar som följer med. Man får böka ett tag innan det går igen som det ska.

2020-06-13
Nils Olsson

Utmärkt!

2020-01-20
Anders Ingvald

2019-07-08
Linnéa Heinerborg

Smidig konstruktion, lätt att fälla ihop, låg vikt. Perfekt storlek att använda som bakgrund vid profilbildsfotografering av en person. Öglan funkar bra att fästa i klämma på stativ. Detta kommer att bli min nya följeslagare vid företagsfotograferingar.

2019-06-10

Skriv en recension om produkten

Betyg:


Andra köpte också