- 50%
 Reflexskärm 7 i 1 oval form 150x100cm
 Reflexskärm 7 i 1 oval form 150x100cm
 Reflexskärm 7 i 1 oval form 150x100cm
5.0 2

Reflexskärm 7 i 1 oval form 150x100cm

12428-00 -
(2 recensioner)

Passa på och köp, 50% rabatt! Viss missfärgning kan förekomma på den vita sidan därav lägre pris.

Tyvärr, produkten har utgått ur vårt sortiment

En reflexskärm används för att minska hårda skuggor, mjuka upp ljus och förstärka det befintliga ljuset på olika motiv. 

Reflektorn går att vika ihop i form av en åtta så den bara tar upp en tredjedel av platsen. 
Väska för smidig hantering ingår.

Skärmen består av en stomme som är vit transparent. Denna används som en diffusor eller softbox vid starkt ljus som till exempel direkt solljus. Då skuggar man motivet med denna del för att få ett mer mjukt ljus utan hårda skuggor. 
Den yttre delen av reflexskärmen är vändbar med hjälp av en dragkedja i 6 olika färger: guldsilverweaving, grön, blå och vit

Färgernas egenskaper:
Silver - Reflekterar maximalt med ljus men kan ge en kall ton. 
Guld - Ger motivet en varmare bronsfärgad ton. 
Vit - Fungerar ungefär som den silverfärgade sidan men reflekterar inte fullt lika mycket ljus och passar därför bra i direkt solljus om den silverfärgade sidan ger för mycket ljus eller om modellen blir bländad av den. 
Weaving - En blandning av silver och guld i sicksack-mönster. Denna sida fungerar bra till det mesta då det blir lite varmare ton än den silverfärgade och lite kallare än den guldfärgade och kan betraktas som mer lagom varm/kall.
Grön & Blå - Används när man vill byta bakgrund i ett bildbearbetningsprogram i efterhand. Man använder sig då av komplementfärger (motsatsfärger) för att enkelt frilägga motivet. T.ex. har motivet en blå tröja på sig så blir det enklast att placera motivet framför den gröna delen av skärmen för att enklast frilägga senare. 

Hur använder jag en reflexskärm och vilken storlek ska jag välja? 
Reflexskärmen vinklar man så att ljuset studsar på motivet. Man ger helt enkelt motivet mer ljus vilket minimerar skuggor och mjukar upp ljuset. 
Vilken storlek man ska ha på sin reflexskärm beror på vad man ska fotografera. Ju större motiv man ska fotografera desto större skärm bör man ha. För porträtt och mindre objekt fungerar 56-80cm bra. Helkroppsbilder och större motiv kräver nog minst 110-180cm, annars finns risken att reflexskärmen är för liten och ljuset räcker då kanske inte till för hela motivet. 

OBSERVERA!
Det kan förekomma en viss missfärgning på den vita sidan. Det påverkar inte reflektionerna men det ser mindre bra ut. Därav lägre pris.

Tipsa

0
0

Recensioner

Ronnie Olson

Stor och rejäl all-round-reflektor. Tyvärr gick "handtaget" på två av dragkedjorna av direkt vid första användningen och jag är noga med mina grejor så det är inte handhavandet. Allt funkar dock som det ska men är lite krångligt när man inte har dom kvar att dra i. Överlag en funktionell och händig skärm.

2020-07-20
Johannes Mellgren

2016-05-09

Skriv en recension om produkten

Betyg:


Andra köpte också