9 varianter
 Haida Skylight Filter
 Haida Skylight Filter
5.0 2

Haida Skylight Filter (52mm)

12070-00 - Haida Photo
(2 recensioner)

Storlek väljs i rullgardinsmenyn.

Tyvärr, produkten har utgått ur vårt sortiment

Skylightfilter är ett svagt rosatonat filter som tar bort UV-strålning samt ger en varmare färgton. Ultraviolett ljus visas ofta som blåstick på bilden. Filtret ger också bättre färgåtergivning av hudtoner samt att det skyddar objektiv från repor och smuts.

Ett skylightfilter ger en varmare ton på bilderna då det är svagt rosatonat. Detta är ofta uppskattat vid naturfotografering och vid porträttfotografering.

Skylightfilter och UV-filter är två mycket lika filter, det som skiljer dem åt är att UV-filtret inte är färgat medan skylightfiltret har en svagt rosa ton. Därför väljer man ofta att ha ett UV-filter eller ett skylightfilter som skydd för sitt objektiv.  

Ultraviolett ljus är ej synligt för det mänskliga ögat då det endast förekommer vid strålning inom våglängdsområdet 10-400nanometer. UV-ljus förekommer därför ofta i bergstrakter samt kustområden och ger då blåstick i bilden.

Eftersom ett skylightfilter inte ger någon större effekt på bilderna används det främst som ett skydd mot repor och smuts för objektivet. Det är betydligt billigare att byta ut ett skylightfilter än den främre glaslinsen på objektivet. Det är också lättare att rengöra en plan glasskiva (filtret) än en kupad lins.

Specifikationer:
Filterdiameter: 52mm
Material: Glas
Märke: Haida

Filtret levereras i en tålig plastask.

Tipsa

Egenskaper

Filterstorlek
52mm


0
0

Recensioner

Kent Lindmark

2016-08-10
Elisabeth Henriksson

2016-06-21

Skriv en recension om produkten

Betyg:


Andra köpte också