4 varianter
- 25%
 Haida Skylight Pro
 Haida Skylight Pro
5.0 4

Haida Skylight Pro (55mm)

20068 - Haida Photo
(4 recensioner)

Storlek väljes i rullgardinsmenyn.

119 kr
Ordinarie 159 kr , du sparar 40 kr, (25%)
I lager (1 st)   Leveranstid: 1-3 dagar

Skylightfilter Pro är ett svagt rosatonat filter som tar bort UV-strålning samt ger en varmare färgton. Ultraviolett ljus visas ofta som blåstick på bilden. Filtret ger också bättre färgåtergivning av hudtoner samt att det skyddar objektiv från repor och smuts.

Ett skylightfilter ger en varmare ton på bilderna då det är svagt rosatonat. Detta är ofta uppskattat vid naturfotografering och vid porträttfotografering.

Skylightfilter och UV-filter är två mycket lika filter, det som skiljer dem åt är att UV-filtret inte är färgat medan skylightfiltret har en svagt rosa ton. Därför väljer man ofta att ha ett UV-filter eller ett skylightfilter som skydd för sitt objektiv.  

Ultraviolett ljus är ej synligt för det mänskliga ögat då det endast förekommer vid strålning inom våglängdsområdet 10-400nanometer. UV-ljus förekommer därför ofta i bergstrakter samt kustområden och ger då blåstick i bilden.

Eftersom ett skylightfilter inte ger någon större effekt på bilderna används det främst som ett skydd mot repor och smuts för objektivet. Det är betydligt billigare att byta ut ett skylightfilter än den främre glaslinsen på objektivet. Det är också lättare att rengöra en plan glasskiva (filtret) än en kupad lins.

Filtret är tillverkat i specialbehandlat optiskt glas och har därför bra ljusöverföring.  

Specifikationer:
Filterdiameter: 55mm
Material: Optiskt glas
Märke: Haida

Filtret levereras i en tålig plastask.

Tipsa

Egenskaper

Filterstorlek
55mm


0
0

Recensioner

Anncharlott Björk

2018-02-09
Sandra Svedberg

2017-07-11
Emmaline Trossvik

Bra filter, blir riktigt fint i dagsljus utomhus!

2017-02-06
Per Bergman

2016-09-02

Skriv en recension om produkten

Betyg:


Andra köpte också