3 varianter
- 29%
 Weifeng Trebensstativ - WT-3550
 Weifeng Trebensstativ - WT-3550
 Weifeng Trebensstativ - WT-3550
 Weifeng Trebensstativ - WT-3550
 Weifeng Trebensstativ - WT-3550
4.5 2

Weifeng Trebensstativ - WT-3550 (156cm)

22253 - Fancier
(2 recensioner)

Maxlängd: 156cm Max belastning: 3,5kg Vikt: 1420g

Tyvärr, produkten har utgått ur vårt sortiment

Enkelt trebensstativ i aluminium och hårdplast. Det engelska namnet för trebensstativ är tripod

Precis som namnet säger så har ett trebensstativ tre stycken ben, detta ger ett bra stöd och gör kameran stabil. Detta stativ har även en trevägshuvud vilket gör att du enkelt kan vrida på kameran. Trevägshuvudet manövreras med en spak.

Benen har tre sektioner som justerar höjden.

Trebensstativ används när kameran ska stå helt stilla vid exempelvis långa slutartider för att få skarpa bilder. Därför använder många landskapsfotografer detta typ av stativ, det silkeslena vattnet som ofta ses på landskapsfotografier kräver långa slutartider. Stativet är dock även användbart vid bland annat självporträtt, gruppbilder, porträttfotografering samt macrofotografering

Vid användning av IR-filter och gråfilter är stativ ett måste. Dessa filter gör nämligen att du måste använda dig av långa slutartider, står då inte kameran helt stilla blir resultatet rörelseoskärpa och oskarpa bilder.

HDR-fotografering kräver också att man använder ett stativ då kameran måste stå på samma plats medan man exponerar olika för varje bild. 

För att maximera skärpan kan även en fjärrutlösare/trådutlösare användas, detta minimerar risken att råka stöta/skaka till kameran när man trycker ner avtryckaren. 

Specifikationer:
Max längd: 156cm
Minsta längd: 59cm
Längd ihopfälld: 62,5cm
Vikt: 1420g
Max belastning: 3,5kg
Modell: Weifeng WT-3550

Praktisk tygväska medföljer stativet. 

Passar stativet min kamera?
Stativet har 1/4" gänga vilket är standard på digitala systemkameror, kompaktkameror samt videokameror till ex. Canon, Nikon, Sony, Pentax med flera.

Tipsa

Egenskaper

Max. längd
150-159cm

Upptäck mer


0
0

Recensioner

Kristian Svantesson

Mycket stativ för pengarna. Om du inte är över 1,80 och använder vinklingsbar skärm istället för sökare går bra att använda stativet utan att veva upp mittpelaren. Då är det 1,26 högt. Själva stativet tycker jag känns stabilt. En trevlig detalj är fötterna som anpassar vinkeln efter underlaget. Men som med alla stativ av den här typen blir det mer ostadigt ju högre upp mittpelaren höjs. Däremot känns huvudet lite plastigt och även om allting skruvas åt ordentligt finns det fortfarande antydan till vingelutrymme. Jag skulle aldrig använda det här stativet tillsammans med en spegelreflexkamera, men det fungerar bra för filmning när man står framför kameran. Stativet köptes på rea, vilket ger toppbetyg avseende pris-prestanda. Det finns stativ som är både dyrare och sämre. Vid ordinarie pris är det här en solid fyra.

2020-07-25
Drazen Ravlic

2020-06-03

Skriv en recension om produkten

Betyg:


Andra köpte också