7Artisans 12mm T2.9 Vision Cinema Objektiv APS-C för Micro 4/3

39137 - 7Artisans
3999 kr
I lager (1 st)   Leveranstid: 1-3 dagar

Vi erbjuder hemleverans fram till din dörr

Du har alltid 14 dagars ångerrätt

Beställ före 14:00 så skickar vi dina varor idag (gäller vardagar)

7artisans 12mm T2.9 Vision Cinema Objektiv APS-C för Micro 4/3.

  • Ett vidvinkelobjektiv tillverkat för dig som filmar och skapar video.
  • Skarpt, robust och samtidigt otroligt snabbt objektiv så att du kan skapa ditt perfekta videoflöde.
  • Tack vare en avklickad bländarring så störs du inte av klickande ljud vid filminspelning.
  • Du kan mer eller mindre fokusera exakt där du vill tack vare en steglös 270° focus throw. 


7artisans 12mm T2.9 Vision Cinema Objektiv utmärker sig genom att vara en högkvalitativ optisk lösning som är speciellt utformad för professionella filmskapare och entusiaster. Objektivet har en fast brännvidd på 12mm och en maximal bländare på T2.9, vilket ger enastående bildkvalitet och prestanda i alla ljusförhållanden. Med en närgräns på endast 14cm kan du filma motiv på närmare avstånd vilket gör att det passar utmärkt för flera olika områden inom videoindustrin.

12mm brännvidd
12mm brännvidd ger en vidvinkelperspektiv som gör det möjligt att få med mycket av motivet i bilden samtidigt som man kan skapa en känsla av rymd och djup. Det är särskilt användbart när man vill skapa imponerande landskapsbilder, arkitekturfotografi eller miljöer med en känsla av storhet.

Avklickad bländarring för filminspelning
Bländarringen är avklickad vilket innebär att den roteras mjukt och tyst så att objektivet inte ger oönskade ljud vid filminspelningar. Det innebär att den inte har några fasta bländarsteg utan kan justeras kontinuerligt. Detta är en önskad funktion för filmmakare som ofta behöver justera bländaren under inspelningen för att få rätt exponering och djupskärpa. Genom att ha en avklickad bländarring kan man göra mjuka och smidiga övergångar i exponeringen och få mer kontroll över bilden.

270° Focus Throw
Objektivet har en steglös 270° focus throw vilket betyder att du kan få en oerhört exakt fokusering. Den här siffran representerar nämligen antalet rotationer som är möjliga mellan den minsta närgränsen och den längsta (infinity). Manuella objektiv tenderar att ha fler fokuseringsmöjligheter än objektiv med autofokus. Detta är dessutom ett cinema-objektiv (tillverkat för video) där långa focus throw är vanligt för att få en så precis fokus som möjligt och det här objektivet är inget undantag. 

Vision Cinema series
Storleken på objektiven, både längd och diameter, i Vision-serien är nästan samma. Samtidigt sitter bländar- och fokusringen på nästintill samma ställen. Anledningen till att objektiven i denna serien är så snarlika beror på att man vill åstadkomma en enkelhet där varken objektiv eller tillbehör ska behöva ställas om eller åtminstone kräva minimala justeringar när man byter mellan dem. Till exempel så behöver i regel kamerastabilisatorn inte kalibreras om eller så krävs endast små korrigeringar när du byter mellan objektiv i Vision-serien. 

Vad betyder "T" i 12mm T2.9 Vision Cinema?
T står för Transmission (överföring) och representerar objektivets ljusöverföringsförmåga. T-värdet beskriver den faktiska mängden ljus som når sensorn genom objektivet, vilket skiljer sig från bländartalet (f-stop) som endast beskriver objektivets bländaröppning.

T-värdet inkluderar förluster från objektivets glaselement, linselementens kvalitet, reflektioner och absorption som påverkar hur mycket ljus som når sensorn. Så en lägre T-siffra indikerar att mer ljus släpps igenom objektivet och når sensorn, vilket är särskilt viktigt vid filminspelning där ljusförhållandena kan vara mindre kontrollerade än vid stillbildsfotografering. I fallet med 7artisans 12mm T2.9 Vision Cinema Objektiv APS-C för Micro 4/3 betyder det att objektivet är utformat för att ge en hög grad av ljusöverföring och enastående prestanda i svagt ljus och olika ljusförhållanden, vilket är idealiskt för professionella filmskapare och entusiaster som vill ha högkvalitativ bildkvalitet.

Manuellt objektiv
Eftersom objektivet är manuellt kräver det att du behärskar de manuella inställningarna slutartid, bländare och ISO men du får också full kontroll över din videoproduktion. Med det här objektivet slipper du även långsam autofokus eftersom du måste ställa in fokus själv. Med andra ord kan du få en mer precis fokusering och därmed en skarpare bild. 


I paketet ingår:

1x Objektiv.
1x Objektivlock.
1x Bakre objektivlock.
1x Manual engelsk.


Specifikationer för 7artisans 12mm T2.9 Vision Cinema Objektiv APS-C:
Passar: Micro 4/3 kamerahus
Sensorstorlek: APS-C 
Zoom: Fast objektiv
Brännvidd: 12mm
Max bländare: T2.9
Minsta bländare: T16
Konstruktion: 12 element i 10 grupper
Membranblad: 9 stycken
Närgräns: 14cm
Bildviinkel: 180°
Bildstabilisering: Nej
Autofokus: Nej
Material: Metall, ED Glas
Längd: 70mm
Filterstorlek objektiv: 82mm
Diameter: 90mm
Vikt: 602 gram
Modellnummer: C703B
Serie: Vision Cinema
Varumärke: 7artisans

Sammanfattning
7artisans 12mm T2.9 Vision Cinema Objektiv en högkvalitativ optisk lösning som utmärker sig genom att erbjuda enastående bildkvalitet, precision och kvalitet i alla ljusförhållanden, vilket gör det till ett utmärkt val för professionella filmskapare och entusiaster.

Visningsbilderna är komprimerade och förminskade i storlek och visas med tillstånd från 7artisans.

Tipsa

0
0

Recensioner

Produkten har inga recensioner

Skriv en recension om produkten

Betyg:


Andra köpte också