- 29%
 Haida 62mm Gråfilter ND2
 Haida 62mm Gråfilter ND2
4.7 3

Haida 62mm Gråfilter ND2

12365-00 - Haida
(3 recensioner)

Köp detta ND-filter till kanonpris!! (Blockerar 50% av ljuset)

Tyvärr, produkten har utgått ur vårt sortiment

Gråfilter kallas också ND-filter och används för att få rörelseoskärpa samtidigt som man kan ha ett kort skärpedjup. Filtret fungerar ungefär för kameran som ett par solglasögon gör för människoögat.

ND2 Gråfilter är ett neutralt grått filter och tar bort 50% av ljuset utan att nämnvärt påverka färg. Filterfaktorn ND2 ger en skillnad på 1 bländarsteg eller 1 steg längre exponeringstid. Att använda gråfilter är alltså ett alternativt sätt att styra exponeringen på. 

När man önskar att fånga en rörelse på bild är ett gråfilter ett utmärkt tillbehör. De används t.ex när man vill fotografera vatten, bilar, tåg osv. Vid fotografering av bilar vill man behålla känslan av att bilen rör sig när den åker förbi. Bilen ska ha fokus genom att vara skarp och bakgrunden vara oskarp. Detta åtgärdar du i vanliga fall enkelt med ett lägre bländartal men för att fånga rörelsen som bilen har kräver det en lägre slutartid och det slutar då med en överexponerad bild. Det är då gråfiltret kan hjälpa dig, det mörkar ner så att du kan behålla ditt låga bländartal och låga slutartid.

Specifikationer:
Filterdiameter: 62mm
Filterfaktor: 2x (ND2)
Ljusgenomsläpp: 50%
Exponeringskompensation: -1steg
Material: Glas
Märke: Haida

Filtret levereras i en tålig plastask.

Tipsa

Egenskaper

Diameter
62mm
Filtertyp
ND-filter
ND-Styrka
ND2 1 Stopp
ND-Styrka
ND2 1 Stop
Varumärke
Haida


0
0

Recensioner

Marcus Karlsson

Kanon lins

2021-03-03
Björn Rickard Rådström

Snabb leverans hem i brevlådan på 2 dagar. Filtret gör det det ska. Verkar vara helt ok kvalite. Fotar mycket med långa slutartider så detta filtret var perfekt för mig.

2018-05-30
Claes Storm

2016-08-17

Skriv en recension om produkten

Betyg:


Andra köpte också