Haida Justerbart Gråfilter ND2-ND400 med Multicoating (55mm)

24390 - Haida Photo

Tyvärr, produkten har utgått ur vårt sortiment

Justerbart gråfilter kallas också ND-filter och används för att få rörelseoskärpa samtidigt som man kan ha ett kort skärpedjup. Filtret fungerar ungefär för kameran som ett par solglasögon gör för människoögat.

MC=Multi Coating består av multipla lager av ytbehandling där varje lager är anpassat för en viss våglängd. Detta ska ge ett ökat ljusgenomsläpp, kontrast och skärpa samt minskar reflektioner.

Filtret går att rotera vilket gör att du kan justera från motsvarande ND2 ned till ND400. Filterytan är något större än objektivets yta för att inte ge en vinjettering. Det innebär att den yttre gängan blir en storlek större, t.ex 55mm blir 58mm.

Filtret tar bort ljus utan att nämnvärt påverka färg. Att använda gråfilter är ett alternativt sätt att styra exponeringen på. 

När man önskar att fånga en rörelse på bild är ett gråfilter ett utmärkt tillbehör. De används t.ex när man vill fotografera vatten, bilar, tåg osv. Vid fotografering av bilar vill man behålla känslan av att bilen rör sig när den åker förbi. Bilen ska ha fokus genom att vara skarp och bakgrunden vara oskarp. Detta åtgärdar du i vanliga fall enkelt med ett lägre bländartal men för att fånga rörelsen som bilen har kräver det en lägre slutartid och det slutar då med en överexponerad bild. Det är då gråfiltret kan hjälpa dig, det mörkar ner så att du kan behålla ditt låga bländartal och låga slutartid.

Specifikationer:
Filterdiameter: 55mm
Filterfaktor: ND2-ND400
Material: Optiskt glas version 2
Beteckning: Pro II MC Variable ND Filter
Märke: Haida 

Filtret levereras i en tålig plastask.


Specifikationer

The density adjusted range is from ND2 (ND0.3) to ND1000 (ND3.0), designed for super wide angle lens.

Tipsa

Egenskaper

Filterstorlek
55mm
Multicoating
Antireflexbehandlad (MC)
ND-Styrka
ND2-ND400
Typ av ND-filter
Cirkulärt Heltäckande


0
0

Recensioner

Produkten har inga recensioner

Skriv en recension om produkten

Betyg:


Andra köpte också