4.3 15

Mellanringar 3st för Canon EOS 7/14/28mm

12242-00 - Unbranded
(15 recensioner)

● Prisvärt med analoga mellanringar för makrofotografering!
● Fungerar bäst till objektiv med brännvidd 40-100mm.

169 kr
I lager (Fler än 10)   Leveranstid: 1-3 dagar

Vi erbjuder hemleverans fram till din dörr

Du har alltid 14 dagars ångerrätt

Beställ före 14:00 så skickar vi dina varor idag (gäller vardagar)

Mellanringar av analog modell för Canon EOS som används framförallt vid makrofotografering som ett billigare alternativ till makro-objektiv.

Prisvärt med analoga mellanringar för makrofotografering!
Fungerar bäst till objektiv med brännvidd 40-100mm.

Makroringar, extension tubes eller mellanringar som det också heter är ringar med olika tjocklek som placeras mellan kameran och objektivet. Detta gör att linserna kommer längre ifrån sensorn vilket i sin tur ökar förstoringsgraden. Ju fler ringar du lägger till, ju närmare fokus och större förstoring.

Mellanringarna har inte några kontakter för kommunikation mellan kamerahus och optik. Det gör att man får fokusera manuellt. Mellanringar kan betraktas som en lite mer avancerad produkt där alla inställningar måste göras manuellt.


Paketet innehåller:
1st kamerahusadapter
1st objektivadapter
3st mellanringar
Maximal storlek med alla mellanringar och adaptrar: 65 mm.


Specifikationer för mellanringar:

Passar:
- Canon EOS kamerahus
- Objektiv med EF, EF-S objektiv 
Mellanringar: 3 stcken
Material: ABS, Aluminiumlegering
Varumärke: Unbranded

OBSERVERA! Bilderna kan skilja något men funktionen är samma.

Användning:
Citat ur en artikel: "fokus måste ställas manuellt och saknas möjligheten att ställa bländaren manuellt så får man helt enkelt fota med maximal eller minimal bländare beroende på objektivets mekanik."

Får du upp meddelandet "Inget objektiv monterat" på din kamera när du använder macrosetet beror detta på att man inte av misstag ska kunna utlösa kameran när inget objektiv är monterat. Ett skydd finns då aktiverat på många kamerahus mot detta. När mellanringarna är monterade kan kameran tro att det då saknar objektiv. 

De allra flesta kamerahus tillåter att denna inställning ändras så att man kan använda mellanringar och analoga objektv. Ofta förklaras detta under rubriken "avtryckarlås" i din manual till ditt kamerahus.  

Hjälp, Vad ska jag göra om mellanringarna fastnar på objektivet?
På mellanringen finns en skruv som ska tryckas i samma riktning som mellanringarnas längd för att öppna låsreglaget, ibland kan man behöva skruva något för att få den i rätt läge. Om skruven försvinner så går det bra att trycka ner låsreglaget med en precionsmejsel för att få loss objektivet.

Tipsa

0
0

Recensioner

Göte Flodqvist

Hej! Jag har köpt en sådan tidigare. Så jag vet att man måste rensa gängorna och smörja dem. Mjuk aluminium och ojämn eloxidering är orsaken till problemen. Efter denna process fungerar ringarna hyfsat. Man får vad man betalar för. Hälsningar Göte

2021-01-24
Cherylee Libertore

Jag har en Canon 60D med 100mm objektiv. Kunde inte få någon fokus med ringarna på, blev tyvärr besviken.

2021-01-23
Kjell Hannu

Fungerar utmärkt!

2021-01-23
Kjell Hannu

Fungerar utmärkt!

2021-01-23
Jossef

Den är bäst,har provat den igår med canon 50mm 1,8 jag fick en riktig Macro bild,så släpper man att köpa ett dyrt objektiv. Skulle rekommendera den.

2019-10-10
ulrica carlson

Känns som bra kvalité men jag har bara hunnit prova lite grann. Fascinerad över att det fungerar så bra. kanon service av företaget

2018-06-01
John Nilsson

Bra kvalité och väldigt nöjd med produkten. Enda negativa är att ”pinnen” för att hålla innerringen i kameran gärna släpper om du har ett tyngre objektiv. Bäst resultat fås med optik med helt manuell fokus. Så 50mm 1.8 tex fungerar alldeles utmärkt och man får riktigt bra macrobilder!

2017-12-06
johnny lundqvist

förvånad över hur pass bra det här va

2017-02-13
Håkan Svedman

Hej, jag har inte provat så mycket än, men det jag testat har varit bra och jag kommer att få stor nytta av det👏

2017-01-18
Kjell Jönsson

Det är ju en enkel produkt som fungerar som förväntat.

2017-01-05
Jan Böjeryd

2016-05-10
Mattias Berglund

Mycket nöjd med tanke på priset.

2016-05-09
ammi berglund

2016-05-09
Rolf L.

Om du använder en optik utan automatisk koppling och med en dålig närgräns, så är den här produkten en bra och billig produkt som kan vara till god hjälp. Kontrollera att knappen för att lossa bajonetten sitter fast - på mitt ex.så gick den att skruva loss så en liten klick gänglåsning löste problemet.

2016-01-23
Marcvs

Hur bra som helst. Hade hellre sett en annan lösning än skruvgänga men det funkar. Eftersom det saknas kontakter så kan du inte blända ner som vanligt utan det du får göra är att ställa kameran på M eller A, ställa in bländaren, trycka ner DOF-knappen på kameran samtidigt som du tar bort objektivet på kameran. Bländaren i objektivet stannar då i det läge som du valde. Sen sätter du på objektivet på ringarna. Lite omständigt men det funkar. Ljusmätningen funkar inte helt 100, iaf inte på min 5D Mark II. Man får ta en testbild och sedan använda exponeringskompenseringen för att exponera rätt.

2013-08-16

Skriv en recension om produkten

Betyg:


Andra köpte också