1.0 1

Makroset 3st Mellanringar för Sony E

31171 - Unbranded
(1 recensioner)
189 kr
I lager (Fler än 10)   Leveranstid: 1-3 dagar

Mellanringar till Sony E kamerahus.

Makroset används framförallt vid makrofotografering som ett billigare alternativ till makro-objektiv.
Makroringar, extension tubes eller mellanringar som det också heter är ringar med olika tjocklek som placeras mellan kameran och objektivet. Detta gör att linserna kommer längre ifrån sensorn vilket i sin tur ökar förstoringsgraden.  Ju fler ringar du lägger till, ju närmare fokus och större förstoring.

Makrosetet har inte några kontakter för kommunikation mellan kamerahus och optik. Det gör att man får fokusera manuellt. Den sista bilden visar "spaken" som man petar mot objektivet för att få adaptern att lossna från kamerahuset. Mellanringar kan betraktas som en lite mer avancerad produkt där alla inställningar måste göras manuellt.
 
Vad ingår:
- 1st kamerahusadapter
- 1st objektivadapter
- 3st mellanringar i storlek: 9, 16 & 30mm.
Maximal storlek med alla mellanringar och adaptrar: 65mm. 


Specifikationer för Sony Nex Mellanringar:
Passar: Sony Nex (NEX-5N, NEX-C3,  NEX-5C,  Nex-7, NEX-5, NEX-3)
Färg: Svart
Vikt: 108 gram
Material: Metall
Varumärke: Unbranded

Användning: 
Citat ur en artikel: "fokus måste ställas manuellt och saknas möjligheten att ställa bländaren manuellt så får man helt enkelt fota med maximal eller minimal bländare beroende på objektivets mekanik."

Får du upp meddelandet "Inget objektiv monterat" på din kamera när du använder macrosetet beror detta på att man inte av misstag ska kunna utlösa kameran när inget objektiv är monterat. Ett skydd finns då aktiverat på många kamerahus mot detta. När mellanringarna är monterade kan kameran tro att det då saknar objektiv. 

De allra flesta kamerahus tillåter att denna inställning ändras så att man kan använda mellanringar och analoga objektv. Ofta förklaras detta under rubriken"avtryckarlås" i din manual till ditt kamerahus.  
Tipsa

0
0

Recensioner

Tony Michael Annemo

Jag är besviken på mej själv som inte läste på ordentligt, jag va ju på jakt efter mellanringar med kontakter så att kameran kan läsa av och ställa in skärpan på ett enkelt sätt. Som sagt var mitt eget fel, mellanringarna är säkert bra för en som förstår sej på. Mvh Tony Annemo

2016-12-06

Skriv en recension om produkten

Betyg:


Andra köpte också

Liknande produkter