2.5 2

Mellanringar för 3st Sony Nex 7/14/28mm

31171 - Unbranded
(2 recensioner)

● Prisvärt med analoga mellanringar för makrofotografering!
● Fungerar bäst till objektiv med brännvidd 40-100mm.

169 kr
I lager (9 st)   Leveranstid: 1-3 dagar

Vi erbjuder hemleverans fram till din dörr

Du har alltid 14 dagars ångerrätt

Beställ före 14:00 så skickar vi dina varor idag (gäller vardagar)

Mellanringar till Sony Nex kamerahus.

Prisvärt med analoga mellanringar för makrofotografering!
Fungerar bäst till objektiv med brännvidd 40-100mm.

Makroset används framförallt vid makrofotografering som ett billigare alternativ till makro-objektiv.
Makroringar, extension tubes eller mellanringar som det också heter är ringar med olika tjocklek som placeras mellan kameran och objektivet. Detta gör att linserna kommer längre ifrån sensorn vilket i sin tur ökar förstoringsgraden.  Ju fler ringar du lägger till, ju närmare fokus och större förstoring.

Makrosetet har inte några kontakter för kommunikation mellan kamerahus och optik. Det gör att man får fokusera manuellt. Den sista bilden visar "spaken" som man petar mot objektivet för att få adaptern att lossna från kamerahuset. Mellanringar kan betraktas som en lite mer avancerad produkt där alla inställningar måste göras manuellt.
 
Vad ingår:
- 1st kamerahusadapter
- 1st objektivadapter
- 3st mellanringar i storlek: 7, 14 & 28mm.
Maximal storlek med alla mellanringar och adaptrar: 65mm. 


Specifikationer för Sony Nex Mellanringar:
Passar: Sony Nex (NEX-5N, NEX-C3,  NEX-5C,  Nex-7, NEX-5, NEX-3)
Färg: Svart
Vikt: 108 gram
Material: Metall
Varumärke: Unbranded

Användning: 
Citat ur en artikel: "fokus måste ställas manuellt och saknas möjligheten att ställa bländaren manuellt så får man helt enkelt fota med maximal eller minimal bländare beroende på objektivets mekanik."

Får du upp meddelandet "Inget objektiv monterat" på din kamera när du använder macrosetet beror detta på att man inte av misstag ska kunna utlösa kameran när inget objektiv är monterat. Ett skydd finns då aktiverat på många kamerahus mot detta. När mellanringarna är monterade kan kameran tro att det då saknar objektiv. 

De allra flesta kamerahus tillåter att denna inställning ändras så att man kan använda mellanringar och analoga objektv. Ofta förklaras detta under rubriken"avtryckarlås" i din manual till ditt kamerahus.  

Hjälp, Vad ska jag göra om mellanringarna fastnar på objektivet?
På mellanringen finns en skruv som ska tryckas i samma riktning som mellanringarnas längd för att öppna låsreglaget, ibland kan man behöva skruva något för att få den i rätt läge. Om skruven försvinner så går det bra att trycka ner låsreglaget med en precisionsmejsel för att få loss objektivet.
Tipsa

0
0

Recensioner

Peder Lundgren

Ja vad kan man begära för detta låga pris när många andra tillverkare tar bra mycket mer betalt. Jag arbetar helt manuellt med makro och behöver inga elektriska kontakter för mellanringarna. Delen som ska monteras i kamerahuset satt perfekt direkt ur kartongen. Den andra delen där objektivet monteras hade en litet glapp på 1 mm. med en cirkel i svart självhäftande flock fastsatt på den blanka metallytan räckte för att det hela ska kännas som solid. Vist kunde jag köpt ett set för 1500:- men det är inte så ofta jag använder mellanringar utan byter till lämpligt objektiv och eller bälg.

2021-08-20
Tony Michael Annemo

Jag är besviken på mej själv som inte läste på ordentligt, jag va ju på jakt efter mellanringar med kontakter så att kameran kan läsa av och ställa in skärpan på ett enkelt sätt. Som sagt var mitt eget fel, mellanringarna är säkert bra för en som förstår sej på. Mvh Tony Annemo

2016-12-06

Skriv en recension om produkten

Betyg:


Andra köpte också