TTArtisan Tilt 50mm f/1.4 objektiv Fullformat för Nikon Z

39365 - TTArtisan
3189 kr
I lager (1 st)   Leveranstid: 1-3 dagar

Vi erbjuder hemleverans fram till din dörr

Du har alltid 14 dagars ångerrätt

Beställ före 14:00 så skickar vi dina varor idag (gäller vardagar)

TTArtisan Tilt 50mm f/1.4 objektiv fullformat för Nikon Z.

Med avancerad fokuskontroll tillgänglig för alla, är TTArtisan Tilt 50mm f/1.4 objektivet ett annars konventionellt, normalt primärobjektiv för fullformats Nikon Z-fäste kameror. Det ger dig kraften att kontrollera fokusplanets vinkel upp till 8° och kan roteras upp till 90° för att tillämpa effekten i vilken riktning som helst. Det stoltserar med en ljusstark f/1.4 maximal bländaröppning, som möjliggör prestanda i utmanande ljusförhållanden samt tillhandahåller skärpedjup för att mer effektivt isolera motivet.

Objektivet är helt tillverkat av metall och har en klassisk manuell design med en räfflad fokusring, som ger en mjuk kontinuerlig fokusrörelse, samt är kompatibel med ett flertal följefokusriggar, vilket är idealiskt för filmskapare. En optisk design bestående av sju element i sex grupper inkluderar två element med högt brytningsindex, avsedda att förbättra kromatiska och geometriska aberrationer.

Perspektivkontroll-objektiv också kallat "tilt-objektiv"
Ett perspektivkontroll-objektiv som erbjuder upp till 8° lutningsvinkel, ger dig friheten att justera fokusplanets vinkel för att matcha ditt motiv, samt för att skapa ett brett utbud av unika visuella effekter. Designat för fullformats sensor kameror, kan TTArtisan 50mm f1.4 även användas på APS-C-kameror där det tillhandahåller en 75mm motsvarande brännvidd.

Tilt-funktion
Denna funktion ändrar objektivets fokalplan. Med andra ord, i stället för att allting i en viss avstånd från kameran är i fokus, tillåter tilt-funktionen en del av bilden att vara i skarp fokus medan resten är suddig. Detta kan ge ett "miniatyreffekt", där stora objekt som byggnader eller landskap ser ut som små modeller.

Videospecifik optimering
Fokusringen och bländarringen har designats för att passa flertalet följefokusriggar, en standardpraxis i de flesta cine-objektiv. Med en 50mm brännvidd kan detta objektiv användas som en standardoptik när lutningsmekanismen inte behövs. Ljusstark f/1.4 maximal bländaröppning, skapar ett smalt skärpedjup idealiskt för att separera motivet från bakgrunden i porträtt när tilt-mekanismen inte används. En 7-element, 6-grupps optisk design inkluderar element med högt brytningsindex för att bekämpa geometrisk distorsion och sfäriska aberrationer för förbättrad skärpa och korrekt återgivning. Den 12-bladiga bländaren bidrar till en behaglig bokeh-kvalitet.

I paketet ingår:
1x Objektiv.
1x Objektivlock.
1x Bakre objektivlock.
1x Manual engelsk.


Specifikationer för 7artisans 50mm f/1.4 objektiv fullformat:
Passar: Nikon Z kamerahus
Sensorstorlek: Fullformat
Zoom: Fast objektiv
Brännvidd: 50mm
Tilt:+- 8  °
Konstruktion: 7 element i 6 grupper
Membranblad: 12 st
Närgräns: 50cm
Bildvinkel: 48°
Bildstabilisering: Nej
Fokustyp: Manuell fokus
Längd: 68mm
Filterstorlek objektiv: 62mm
Diameter: 72mm
Vikt: 452 gram
Modellnummer: T-5014-B-Z
Varumärke: 7artisans

Sammanfattning
Så när du använder ett perspektivkontroll-objektiv, har du mycket mer kontroll över hur bilden ser ut, vilket kan vara mycket värdefullt i vissa typer av fotografering, såsom arkitekturfotografering, landskapsfotografering, produktfotografering och vissa former av konstnärlig fotografering.

Tipsa

0
0

Recensioner

Produkten har inga recensioner

Skriv en recension om produkten

Betyg:


Andra köpte också